De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Fashion-grootheid Alexander Wang maakt Apple Music-kanaal

Rutger Otto
7 juni 2016, 13:15
2 min leestijd
Fashion-grootheid Alexander Wang maakt Apple Music-kanaal

Apple gaat samenwerken met fashionguru Alexander Wang. Hij krijgt een eigen ‘modekanaal’ op Apple Music, bestaande uit drie afspeellijsten.

Lees verder na de advertentie.

Het is geen geheim dat Apple zich steeds meer richt op de modewereld. De komst van de Apple Watch heeft dat wel duidelijk gemaakt, zeker met alle verschillende bandjes om de wearable te personaliseren. Naast smartwatch wilde Apple een apparaat maken waarmee je gezien kunt worden. Een fashion-device. De mode-lijn wordt nu doorgetrokken naar Apples muziekdienst.

Verschillende afspeellijsten

Apple vond Alexander Wang bereid om mee te werken aan Apple Music, waar hij drie afspeellijsten gaat beheren: Chill, Hype en Vibe. Dat schrijft modeblad Vogue. Alle drie de lijsten hebben volgens Wang een eigen functie. “Chill is de playlist die ik opzet als ik thuis kom”, zegt hij. “Als ik even tot rust wil komen of een avond thuisblijft.” Echt ‘chill’ zijn de nummers echter niet, de lijst bestaat uit iets rustigere feestnummers van artiesten als Rihanna en Drake.

In de afspeellijst Hype zijn de absolute hits te vinden. “Nummers waar je energie van krijgt.” In die lijst staan artiesten als Diplo, M.I.A. en Lil Jon. De Vibe-playlist valt er een beetje tussenin, met nummers die energiek maar ook rustgevend zijn. “Deze lijst is bedoeld voor als er mensen over de vloer komen met een paar drankjes erbij, of als voorbereiding op een groot feest.”

Alexander Wang als Apple Music-samensteller

Dat Apple bij Wang uitkwam voor een samenwerking, is overigens niet heel vreemd. De fashionguru is heel publiekelijk een muziekfan. Tijdens zijn modeshows speelt muziek een grote rol, maar ook daarna. Tijdens after-party’s hebben artiesten als Courney Love en Ludacris optredens gegeven. “Het hele jaar door zoek ik naar muziek die past bij het seizoen, mijn show, de energie en de locatie. De muziek die ik verzamel, komt terecht in de afspeellijst.” De drie playlists worden dan ook steeds aan- of ingevuld met nieuwe nummers.

Apple en Alexander Wang hebben samen een korte video gedeeld om de afspeellijsten mee aan te kondigen.

Curated playlists

Apple Music heeft een aantal samenstellers voor de aangeboden afspeellijsten. Denk aan Rolling Stone Magazine, Vice en Pitchfork. Zij delen muziek die jij als luisteraar mogelijk interessant vindt. Zo ontdek je nieuwe muziek of luister je naar nummers die aansluiten bij je humeur.

Lees meer over Apple Music

Bron: Vogue
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu