Aldi komt met goedkoop alternatief voor Spotify en Apple Music

Redactie
23 september 2015, 16:08
1 min leestijd
Aldi komt met goedkoop alternatief voor Spotify en Apple Music

Na onder meer Spotify, Google en Apple komt nu de Aldi verrassend met een eigen muziekstreamings-dienst. De dienst gaat Aldi life heten en moet in prijs concurreren met de andere muziekabonnementen.

Lees verder na de advertentie.

Aldi life goedkoper dan Spotify

Aldi life lijkt in functionaliteiten erg op Apple Music, Deezer en Spotify. De muziekdienst is ontwikkeld in samenwerking met Napster en beschikt tot nu toe over 34 miljoen nummers, 4000 radiostations en 10.000 gesproken boeken, die vanaf morgen aangeboden zullen worden.

aldi life

Om de nummers, radiostations en boeken te kunnen beluisteren betaal je bij Aldi dadelijk 7,99 euro per maand, twee euro minder dan bij de eerder genoemde alternatieven. Voor dat bedrag kunnen gebruikers zoveel afspeellijsten maken als ze zelf willen en ook offline naar muziek luisteren. Aldi life zal daarnaast zelf samengestelde afspeellijsten aanbieden.

Aldi life is 30 dagen lang gratis uit te proberen. Daarna wordt de dienst betaald. Het is dus niet net als bij Spotify mogelijk om gebruik te maken van een gratis versie van de streamingsdienst. Wel is een abonnement te combineren met een van Aldi’s eigen telefoonabonnementen.

Aldi Life beschikt daarnaast over de functie TrackMatch, die erg lijkt op de functionaliteiten van Shazam. Met de functie kun je de titel en artiest van een nummer dat op dat moment in de buurt wordt afgespeeld identificeren. Daarbij kan het nummer meteen worden toegevoegd aan je favorieten.

Aldi life in Nederland

Voorlopig is Aldi’s muziekstreamingsdienst alleen nog te gebruiken in Duitsland, maar het is niet onwaarschijnlijk dat de dienst na enige tijd ook in Nederland wordt uitgerold. Aldi Life is te downloaden op Android-, iOS- of Windows-toestellen of via de browser beschikbaar op de pc of Mac.

Zou jij kiezen voor de goedkopere streamingsdienst van de Aldi? Laat weten in de comments waarom (niet).

Bron: Bild
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu