De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Update: AirTag maakt stalking lastiger en Apple werkt aan Android-app

Michel van 't Klaphek
4 juni 2021, 10:20
2 min leestijd
Update: AirTag maakt stalking lastiger en Apple werkt aan Android-app

Apple gaat stalking met de AirTag lastiger maken door mensen eerder voor gluurders te waarschuwen. Ook komt er een Android-app voor de Apple-tracker aan.

Lees verder na de advertentie.

Stalking via AirTag wordt lastiger

In gesprek met CNET heeft Apple nieuwe functies voor de AirTag aangekondigd. De belangrijkste verbetering is dat het lastiger wordt om iemand met de tracker te stalken.

Heeft iemand bijvoorbeeld een AirTag in je tas gestopt? Dan slaat de tracker binnen 8 en 24 uur alarm door een geluid af te spelen. Dit gebeurt op een willekeurig moment binnen dit kader, dus de stalker kan hier niet op inspelen. Momenteel werkt de ‘antistalking’ van de AirTag pas na drie dagen.

Airtag uitschakelen

Android-app voor AirTag komt eraan

Verder zegt Apple te werken aan een speciale AirTag-app voor Android-telefoons. Deze kan scannen of diegene toevallig een AirTag van iemand anders bij zich draagt. Is dit het geval, dan geeft de app een seintje om zo stalking te voorkomen.

Momenteel werkt de AirTag niet goed samen met Android-telefoons. Mensen met een Samsung-, Huawei- of bijvoorbeeld Xiaomi-telefoon kunnen een verloren AirTag wel scannen om de eigenaar te achterhalen, maar worden niet actief beschermd tegen stalking (afgezien van het alarm na drie dagen).

De AirTag Android-app komt “later” dit jaar uit. Met de nieuwe antistalking-functie kun je direct aan de slag. Hiervoor moet je wel eerst even de firmware van je AirTag updaten. Dit gebeurt automatisch door de tracker vlakbij de gekoppelde iPhone te leggen.

→ Lees ook: Op deze 6 manieren kun je de AirTag gebruiken

Zorgen om privacy

Begin dit jaar bracht Apple de AirTag uit. Vrijwel direct ontstond er heisa in de media omdat de tracker voor allerlei slechte dingen gebruikt zou kunnen worden, zoals stalking. Apple reageert hierop door zo nu en dan functies uit te rollen die de privacy van de AirTag verbeteren.

Bekijk ook onze AirTag-video:

9 dingen die je moet weten voordat je een AirTag koopt
Via: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirTag
Apple AirTag

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu