De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Opmerkelijk: AirTag redt het leven van een hond

Piet-Jan Lentjes
23 januari 2023, 12:08
2 min leestijd
Opmerkelijk: AirTag redt het leven van een hond

Een Amerikaanse viervoeter is na een levensgevaarlijk avontuur weer terug bij zijn baasje. Na een flinke overstroming wist de brandweer dankzij een AirTag het leven van de hond te redden.

Lees verder na de advertentie.

AirTag redt leven van een hond

Het zal je maar gebeuren: trouwe viervoeter Seamus ontsnapte tijdens een wandeling en viel in een flinke afvoerput voor het regenwater. De hond kwam daarna terecht in een waterbassin en wist uiteindelijk in een van de rioolbuizen te klimmen.

Airtag hond Seamus

Seamus had gelukkig een AirTag in zijn halsband zitten. Hierdoor konden de reddingsmedewerkers de verloren hond terugvinden. De Australische herder was meer dan anderhalve kilometer verwijderd van zijn oorspronkelijke locatie.

Het beestje zat uiteindelijk opgesloten, onderin in een rioolbuis. Volgens de Facebook-pagina van de San Bernardino County Fire Department konden ze de hond vinden dankzij ‘zijn AirTag en een identiteitsplaatje’.

Apple AirTag in het kort

Apple heeft de AirTag bedacht voor het terugvinden van je zoekgeraakte spullen. Het bedrijf raadt het af om de AirTag te gebruiken voor het opsporen van je weggelopen hond of kat.

AirTag

Dat komt omdat de AirTag andere iPhones gebruikt om de locatie weer te geven. Het apparaatje heeft zelf geen GPS-functionaliteit. Toch heeft dat honden- en katten-eigenaren niet weerhouden om een AirTag in de halsband van hun viervoeter te stoppen.

Wil je ook je hond (of kat) altijd terug kunnen vinden? In de halsband van Vulpes kun je makkelijk een Apple AirTag plaatsen.

AirTag kopen

Heb je nog een AirTag nodig? Wij hebben de beste prijzen al voor je opgezocht in onze AirTag-prijzenvergelijker. Dan weet je in ieder geval dat je niet teveel gaat betalen!

Apple AirTag

Apple AirTag prijzen vergelijken

Bekijk product

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirTag
Apple AirTag

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu