Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple werkt aan AirTag 2 (met deze nieuwe functie)

Yannick Chalkiopoulos
21 mei 2024, 9:38
3 min leestijd
Apple werkt aan AirTag 2 (met deze nieuwe functie)

Apple werkt aan een nieuwe generatie van de AirTag, die naar verluidt in 2025 verschijnt. Deze nieuwe functie komt naar de AirTag 2!

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt aan AirTag 2

In 2021 introduceerde Apple de AirTag, waarmee het veel gemakkelijker is om je sleutels, koffer, fiets of zelfs auto terug te vinden. De locatie van de AirTag is vrijwel altijd zichtbaar in de ‘Zoek mijn’-app, zodat je nooit meer écht hoeft te zoeken naar je spullen. Apple’s tracker heeft de afgelopen jaren wel een aantal updates gehad, maar die brachten zelden compleet nieuwe functies naar de AirTag.

Lees ook: Deze ‘AirTag’ past wél goed in je portemonnee en pasjeshouder

Het is inmiddels duidelijk dat Apple werkt aan een nieuwe generatie van de AirTag. Eerdere geruchten voorspelden al dat de AirTag 2 pas in 2025 verschijnt. De doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman bevestigt dit nu in zijn nieuwsbrief. Volgens hem kunnen we de volgende generatie van de tracker pas halverwege 2025 verwachten. De grootste verandering: de AirTag 2 krijgt een functie waarmee de locatie veel beter gevolgd kan worden.

AirTag 2 functie

AirTag 2 krijgt deze nieuwe functies

De AirTag beschikt over de U1-chip, dat is de Ultra Wideband die ervoor zorgt dat de locatie van de tracker tot op de meter nauwkeurig wordt weergegeven. Dezelfde chip vinden we terug in de iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14, waarmee de locatie van de telefoons zichtbaar is in de ‘Zoek mijn’-app. In 2023 introduceerde Apple de nieuwe U2-chip, die vermoedelijk ook een belangrijke nieuwe functie naar de AirTag 2 brengt.

Met de U2-chip is ‘Nauwkeurig zoeken’ mogelijk. Dat kan nu al bij de iPhone 15, Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2. Die apparaten kun je binnen een straal van zestig meter gemakkelijk terugvinden door de U2-chip. De AirTag 2 krijgt vermoedelijk dezelfde functie, waardoor je de AirTag in een veel groter gebied terug kunt vinden. Als de tracker zich binnen zestig meter van jouw locatie bevindt, krijg je op je iPhone duidelijke richtingaanwijzingen om de AirTag 2 te vinden.

Dat is een grote verbetering, want bij de U1-chip in de AirTag is dat nu nog maar tien meter. Bij de U2-chip is dat zes keer zoveel. Binnen de straal van zestig meter zie je op je iPhone een pijl in de richting van de AirTag, zodat je weet in welke richting je moet zoeken. Bovendien zie je hoeveel meter je verwijderd bent van de tracker. Bij de huidige AirTag is die functie nog beperkt, buiten een straal van tien meter zie je enkel dat de tracker ‘Ver’ van je vandaan is.

AirTag

Release pas in 2025

Je kunt de AirTag 2 door de nieuwe functie dus veel gemakkelijker terugvinden. Wel zo handig, want dat is natuurlijk waar de tracker voor is bedoeld. Het is nog onduidelijk welke functies er nog meer naar de AirTag 2 komen. Mogelijk brengt Apple de tracker ook in verschillende kleuren of formaten uit, zodat die bijvoorbeeld makkelijker in je portemonnee past. Daarover is vooralsnog weinig duidelijk.

Lees ook: De drie beste manieren om een AirTag op je fiets te verstoppen

Voorlopig moeten we nog wachten op de AirTag 2, want het apparaatje verschijnt pas in 2025. Volgens Gurman kunnen we de tweede generatie van de AirTag halverwege volgend jaar verwachten. De eerste generatie AirTag verscheen in april 2021, dus het is goed mogelijk dat de AirTag 2 in dezelfde maand verschijnt. Wil je niet zo lang wachten op de nieuwe versie? Bekijk dan hier de beste prijzen van de AirTag!

Apple AirTag deals

Apple AirTag

1 stuk

€ 34,95

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon

Apple AirTag

1 stuk

€ 34,95

1 dag

Bekijk bij Mobiel.nl
Mobiel.nl

Apple AirTag

1 stuk

€ 34,95

2 dagen

Bekijk bij Megekko
Megekko
Vergelijk alle Apple AirTag prijzen
Via: 9to5mac
Bron afbeelding: unsplash
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirTag
Apple AirTag

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu