‘AirPower en nieuw AirPods-oplaaddoosje vanaf maart beschikbaar’

Michel van 't Klaphek
10 februari 2018, 13:28
2 min leestijd
‘AirPower en nieuw AirPods-oplaaddoosje vanaf maart beschikbaar’

Apple brengt volgende maand zowel de AirPower als een nieuw oplaaddoosje voor de AirPods uit. De nieuwe versie beschikt – in tegenstelling tot het huidige model – over draadloos opladen.

Lees verder na de advertentie.

‘AirPower release in maart’

Apple brengt in maart zowel de AirPower als een nieuwe AirPods-beschermdoos op de markt, zo meldt TheApplePost. Een tipgever werkzaam bij de Amerikaanse winkelketen BestBuy stelt dat de accessoires binnenkort verschijnen.

AirPower

Of ze volgende maand ook in Nederland uitkomen, is onbekend. Doorgaans brengt Apple producten in fases uit. Dit gaat bijvoorbeeld op voor de HomePod, die momenteel beschikbaar is in onder meer de Verenigde Staten. Meestal moet Nederland iets langer wachten, al gaat dit sinds een aantal jaar niet op voor de nieuwste iPhones.

Drie Apple-producten tegelijk opladen met AirPower

De AirPower werd eind 2017 aangekondigd en maakt het mogelijk om meerdere Apple-apparaten gelijktijdig draadloos op te laden. Zo kun je zowel je iPhone X, Apple Watch (vanaf de Series 3) en AirPods-doosje tegelijk van stroom voorzien. Let wel: hij werkt enkel met de iPhone 8, 8 Plus en X. Deze iPhones hebben immers een glazen achterkant, waardoor draadloos opladen mogelijk is.

Nieuwe case voor de AirPods

Het nieuwe AirPods-oplaaddoosje kan eveneens draadloos opgeladen worden via de AirPower. De huidige beschermdoos, die tevens fungeert als draagbare accu voor de oordopjes, heeft deze functie helaas niet. Deze moet je nog via een Lightning-kabel bijvullen.

Mogelijk maakt Apple de release van de AirPower en draadloze AirPods-case tijdens een maart-event bekend. De verwachting is dat dan ook de iPhone SE 2 wordt onthuld, de opvolger van de populaire iPhone SE. Dat toestel krijgt mogelijk ook draadloos opladen, al wordt ook gesproken over een kleinere hardware-upgrade voor de SE. De release vindt mogelijk in mei of juni plaats.

Blijf op de hoogte met de iPhoned-nieuwsbrief of download de officiële iPhoned-app!

Lees ook het laatste nieuws over Apple

Bron: TheApplePost
Categorieën: Accessoires, Apple
Thema: Apple
Device: AirPower

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPower
Apple AirPower
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen