Gerucht: Apple brengt AirPower-oplaadmat in maart uit

Wouter Nijsen
23 februari 2018, 9:39
2 min leestijd
Gerucht: Apple brengt AirPower-oplaadmat in maart uit

De AirPower, Apples accessoire om meerdere apparaten tegelijk draadloos op te laden, ligt vanaf maart in de winkels. Het bedrijf uit Cupertino ligt op schema om het apparaat volgende maand uit te brengen, mogelijk na een eventueel maart-event.

AirPower in maart

Dat schrijft de Japanse website Mac Otakara, een doorgaans betrouwbare bron als het om Apple-geruchten gaat. De AirPower werd vorig jaar tijdens het iPhone-event in september aangekondigd, maar alleen kort door Apple getoond. De release was tot nu toe onduidelijk, al lijkt maart steeds aannemelijker.

Met de AirPower kun je meerdere Apple-apparaten, zoals de iPhone 8/8 Plus/X, Apple Watch Series 3 en AirPods tegelijk draadloos opladen. Dit doe je door de apparaten simpelweg op de mat te leggen, waarna op je iPhone een overzichtje verschijnt met de accustatus van je devices. Voor het draadloos opladen van de AirPods is een nieuw doosje nodig die dit ondersteunt, maar Mac Otakara meldt niet wanneer deze verschijnt.

Ook nieuwe AirPods op komst

Eerder deze week verscheen het gerucht dat Apple werkt aan een nieuwe versie van de AirPods. Volgens Bloomberg brengt Apple nog dit jaar nieuwe draadloze oordopjes uit, met een verbeterde chip. Hierdoor worden nieuwe Siri-functies mogelijk, waardoor je de assistent bijvoorbeeld kunt activeren door simpelweg ‘Hé, Siri’ te zeggen. Bij de huidige AirPods dien je nog met je vinger op één oordopje te tikken. In 2019 zouden de draadloos oordopjes waterdicht worden.

Lees verder: ‘Apple werkt aan waterdichte AirPods met betere Siri-functies’

De verwachting is dat Apple binnenkort ook met de iPhone SE 2 komt, een nieuwe kleine iPhone met verbeterde specs. Het is echter onduidelijk of het bedrijf uit Cupertino in maart een evenement organiseert, of met de aankondiging wacht tot WWDC 2018, dat in juni plaatsvindt.

Blijf op de hoogte van de release van de AirPower, nieuwe AirPods(-oplaadcase) en iPhone SE 2 met de nieuwsbrief of officiële iPhoned-app!

Het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Bron: Macotakara
Categorieën: Accessoires, Apple
Spotlight: Apple
Device: AirPower

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's