‘AirPods samen met Beats de populairste draadloze koptelefoons van nu’

Lars Paijmans
11 januari 2017, 21:04
1 min leestijd
‘AirPods samen met Beats de populairste draadloze koptelefoons van nu’

Een nieuw onderzoek laat zien hoe snel de verkoop van draadloze koptelefoons gestegen is. Ook blijkt dat Apples AirPods een vliegende verkoopstart hebben gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

AirPods verkoopcijfers maken vliegende start

Het onderzoek is afkomstig van Slice Intelligence en bekijkt de verkoop van draadloze koptelefoons in de VS door de jaren heen. Het gaat dus niet om officiële cijfers van Apple. In onderstaande grafiek kun je zien hoe dit sinds maart 2015 gegroeid is.

AirPods verkoopcijfers

In december 2016 zou zelfs 75% van alle aangeschafte koptelefoons draadloos zijn geweest. Een groei van 25% ten opzichte van het jaar ervoor. Heeft Apple deze trend aan zien komen en op basis daarvan de koptelefoonaansluiting van de iPhone 7 geschrapt?

De AirPods verkoopcijfers liegen er bovendien niet om. Sinds de verkoop op 13 december van start ging, zijn 26% van de verkochte draadloze koptelefoons AirPods. Hiermee stoot Apple Beats van de troon, al zal Apple als eigenaar van Beats hier niet rouwig om zijn. Tel twee percentages bij elkaar op en Apple heeft 40% van de verkochte draadloze koptelefoons in handen.

13 December had volgens de cijfers bovendien de hoogste verkoopcijfers in de geschiedenis van draadloze koptelefoons van dat jaar, hoger dan Black Friday en andere ‘koopdagen’ in de VS.

AirPods verkoopcijfers

Tim Cook over AirPods

De cijfers van het onderzoek sluiten aan bij de opmerking die Apple CEO Tim Cook onlangs maakte over AirPods. Hij noemde ze een enorm succes en dat Apple alles op alles zet om de voorraad aan te vullen. Dat is nodig, want ook in Nederland is de levertijd nog steeds zes weken.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu