Deze 8 AirPods-verbeteringen staan op ons wensenlijstje

Rutger Otto
11 augustus 2017, 15:11
4 min leestijd

We hebben weinig te klagen over de AirPods, maar de draadloze oordoppen van Apple zijn nog niet perfect. De volgende 8 dingen kunnen beter.

Lees verder na de advertentie.

AirPods-verbeteringen

AirPods zijn de draadloze oordoppen van Apple die je sinds december 2016 kunt kopen. Dat we er op de redactie gek op zijn, kun je lezen in onze AirPods review en tweede indruk. De oordopjes van 179 euro maken hun belofte waar, maar we hebben nog wel een aantal ideeën om ze in de toekomst nog beter te maken.

1. Tikken voor het volume

De AirPods bedien je met je iPhone of met spraakassistent Siri. Toch werkt Siri eigenlijk nog steeds niet goed genoeg om de oordoppen mee te bedienen (zeker niet buiten) en op de tast naar volumeknoppen in je broekzak zoeken is ook niet ideaal. Met iOS 11 kunnen de linker en rechter AirPods los van elkaar bediend worden. Zo kun je met twee tikken op rechts Siri inschakelen en met twee tikken op links pauzeren en afspelen.

De meest logische oplossing voor het volumeprobleem is wat ons betreft nog niet bedacht bij Apple. Je kunt ook in iOS 11 nog niet het volume aan deze bediening koppelen. Maar zeg nou zelf, hoe handig zou het zijn als je met een tik op links het volume verlaagt en met een tik op rechts het volume opkrikt?

AirPods-verbeteringen

2. Meer touch-mogelijkheden

IOS 11 biedt dus al iets meer vrijheid om in te stellen wat je met een dubbeltik op een oortje inschakelt, maar wat ons betreft is het nog niet genoeg. Deze bediening werkt namelijk maar op één manier per oordopje, je moet altijd twee keer tikken. Apple zou er goed aan doen om meer opties toe te voegen, bijvoorbeeld drie keer tikken om een nummer over te slaan. Ook de mogelijkheden van wat je überhaupt kan instellen is nog niet uitgebreid genoeg, zie ook het bovenstaande punt.

3. Betere Siri(-ondersteuning)

Met Siri op de AirPods kun je de oordoppen verschillende spraakopdrachten geven. Zo selecteer je een volgend nummer, bel je iemand op of stel je een vraag. Dat klinkt beter dan dat het werkt. In onze review schrijven we: “In de praktijk reageert Siri zo slecht dat we vaak sneller waren door onze iPhone te pakken”.

Siri registreert vaak niet wat de gebruiker bedoelt. We hebben het wel eens meegemaakt dat het geluid juist zachter ging, terwijl we ‘harder’ hadden gezegd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, zeker niet omdat spraak één van de belangrijkste manieren is om de AirPods te bedienen. Een update voor betere Siri-ondersteuning mag in de toekomst echt niet ontbreken.

Siri-topman vertrekt

4. AirPods instellingen

Om de instellingen van AirPods aan te passen, moet je naar de bluetooth-instellingen op je iOS-apparaat. Logischer zou zijn om de AirPods een aparte sectie te geven in de Instellingen-app en daar veel meer mogelijkheden aan te bieden. Gebruikers kunnen de instellingen dan geheel naar eigen wens tweaken, bijvoorbeeld of je filmpjes in Safari wilt pauzeren als je een AirPod uit doet.

5. Uitgebreidere koppeling met Apple TV

Het is al mogelijk om AirPods op de Apple TV aan te sluiten via de bluetooth-instellingen. Het geluid van de Apple TV komt dan binnen via de draadloze oortjes. Maar dat kan gemakkelijker én uitgebreider. Bijvoorbeeld door Siri-ondersteuning van Apple TV toe te voegen. Daarmee spreek je dus gewoon uit welke film je wilt bekijken, of je wil doorspoelen en meer. Nu heb je daar de afstandsbediening voor nodig.

AirPods-verbeteringen

6. Gezondheidsfuncties

Oordoppen met gezondheidsfuncties? Zo vreemd zou het niet zijn. Als je ze toch al vaak draagt, waarom laat je ze dan niet ook je hartslag meter en je stappen bijhouden? Daarnaast zitten ze tijdens het sporten niet in de weg. Andere bluetooth-oortjes voor fitness van verschillende fabrikanten bieden deze mogelijkheden al.

7. Noise-cancelling

Het geluid van de AirPods is oké, maar verwacht niet ineens wonderen ten opzichte van de EarPods (met draad) van Apple. Vind je het geluid daarvan ondermaats, dan word je mogelijk ook niet heel blij van de AirPods. Wij zouden in elk geval graag een versie van de AirPods zien met noise-cancelling, om de omgeving beter af te sluiten als je muziek of podcasts luistert.

AirPods review

8. Ontwerp

Dit komt neer op een kwestie van smaak, maar er zijn genoeg mensen die niet gecharmeerd zijn van hoe de AirPods eruit zien. Na de aankondiging werden de oordoppen geridiculiseerd op het internet door ze bijvoorbeeld met opzetstukjes voor tandenborstels te vergelijken. Mogelijk weet Apple de AirPods het design voor hen te tweaken.

Lees meer over de AirPods

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen