Apple stelt AirPods officieel uit, nieuwe releasedatum onbekend

Lars Paijmans
27 oktober 2016, 9:15
1 min leestijd
Apple stelt AirPods officieel uit, nieuwe releasedatum onbekend

Apple beloofde in september dat de AirPods in oktober uit zouden komen. Deze deadline wordt echter niet gehaald, want Apple heeft de AirPods uitgesteld.

Lees verder na de advertentie.

AirPods uitgesteld door Apple

In een verklaring aan Techcrunch laat Apple weten dat ze meer tijd nodig hebben om de AirPods te produceren. Hierdoor wordt de beloofde verschijningsdatum van eind oktober niet gehaald. Bovendien heeft Apple nog geen nieuwe datum bekend gemaakt waarop we de draadloze oortjes kunnen verwachten. Een specifieke reden voor de vertraging is niet bekend.

AirPods uitgesteld

“De eerste reactie op de AirPods is geweldig. We geloven er echter niet in om een product uit te brengen dat nog niet klaar is. We hebben nog een klein beetje tijd nodig om de AirPods klaar te maken voor onze klanten.”

Door de AirPods nog later uit te brengen, plaatst Apple zich in een ietwat onhandige situatie. Het schrappen van de iPhone 7 koptelefoonaansluiting is niet zonder slag of stoot gegaan, maar Apple zweert bij een ‘draadloze toekomst’. Hun eigen draadloze oplossing -de AirPods- zijn alleen nog steeds niet beschikbaar.

De AirPods zijn een draadloze versie van de EarPods die al jaren in de doos van een nieuwe iPhone en iPad zitten. Door ingebouwde sensoren weten de oortjes wanneer ze in je oor zitten en door op de zijkant te tikken kun je muziek pauzeren of Siri activeren. Aan de onderkant van de AirPods zit een microfoon, zodat je telefoongesprekken kunt voeren of een opdracht aan Siri kunt geven.

Nu de AirPods uitgesteld zijn, is de kans klein dat we ze vanavond terug zullen zien tijdens het Mac-event. Eerder werd verwacht dat Apple hier de releasedatum bekend zou maken, maar daar moeten we nu waarschijnlijk wat langer op wachten.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu