De AirPods zijn na een halfjaar nog steeds niet aan te slepen. De meeste mensen die de draadloze oordoppen toch wisten te bemachtigen, zijn er erg tevreden mee.
Lees verder na de advertentie.
AirPods tevredenheid
Onderzoeksbureaus Experian en Creative Strategies vroegen aan 942 AirPods-gebruikers wat ze van hun Apple-oortjes vonden. Het blijkt dat ze ‘extreem content’ zijn met hun aankoop. Van alle mensen zegt 82 procent ‘heel tevreden’ te zijn. Nog eens 16 procent is ‘tevreden’. In totaal is dus 98 procent van de ondervraagden met AirPods blij met hun aankoop.
Daarmee zetten de AirPods volgens Creative Strategies een record voor het hoogste niveau van tevredenheid voor een nieuw Apple-product. Toen de originele iPhone in 2007 uitkwam, was 92 procent van de klanten er blij mee. Datzelfde percentage geldt voor de iPad in 2010. De eerste Apple Watch scoorde in 2015 een tevredenheidspercentage van 97 procent.

Aanrader
Aan de klanten werd ook gevraagd of ze de AirPods aan anderen zouden aanraden op een schaal van 0 tot 10. Daarbij is 0 ‘helemaal niet waarschijnlijk’ en de 100 ‘zeer waarschijnlijk. De AirPods scoren hierop een 75. Volgens specialisten is alles boven de 50 al ‘uitstekend’ en alles boven de 70 ‘wereldklasse’. Doorgaans scoren producten veel lager.
AirPods passen bij de meeste mensen prima
Om de AirPods te beoordelen, kregen klanten woorden voorgeschoteld als pasvorm, geluidskwaliteit, accuduur en handigheid. Veel gebruikers waren onder de indruk van hoe goed het pairen met de iPhone werkte. Daarnaast zeiden veel klanten dat ze zich niet realiseerden hoe handig en bruikbaar draadloze oordoppen waren. Overigens waren er een paar klachten. Bij sommige mensen (‘een extreem kleine minderheid’ van 4,6 procent) passen de oordopjes niet goed in hun oren.
De AirPods zijn sinds half december vorig jaar te koop voor 179 euro. Nog steeds kan Apple de vraag niet aan. Bestel je de oordoppen via Apple, dan duurt het zes weken voordat je ze in huis hebt. Ook andere verkopers hebben moeite om AirPods te leveren, met levertijden die vaak meerdere weken duren of zelfs volledig onbekend zijn.