Tim Cook: ‘AirPods komen over enkele weken op de markt’

Rutger Otto
1 december 2016, 10:32
2 min leestijd
Tim Cook: ‘AirPods komen over enkele weken op de markt’

Toch nog op tijd voor kerst? Volgens een e-mail van Tim Cook aan een klant zet Apple nu de puntjes op de i en zijn de oordoppen in de komende weken verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

‘AirPods te koop in december’

De draadloze oordoppen van Apple, de AirPods, zijn nog steeds niet te koop. Aanvankelijk zouden ze in oktober van dit jaar worden uitgebracht, maar op de valreep werd die release uitgesteld. Een nieuwe datum werd nooit geprikt, waardoor na ruim een maand nog steeds niemand weet wanneer de AirPods komen.

Een nieuw bericht geeft ons echter een nieuwe indicatie. MacRumors is in handen van een email waarin Tim Cook aan een gebruiker laat weten dat de AirPods bijna klaar zijn om verscheept te worden naar de winkels. De klant mailde Cook om hem om een releasedatum te vragen. “Ik ben helemaal klaar voor de draadloze toekomst die je schetste”, schrijft hij. “Nu zit ik te wachten met mijn EarPods en kan ik mijn iPhone 7 niet opladen tijdens het luisteren, iets wat ik op mijn werk moet doen. Laat me weten of ik nog een maand of zes maanden moet wachten, anders kan ik een andere draadloze koptelefoon kopen.”

AirPods verkoop

Mail van Tim Cook

De klant kreeg kort antwoord van de Apple-ceo. “Bedankt voor je bericht. Excuses voor de vertraging. We zijn nu aan het afronden en ik verwacht dat de AirPods over een paar weken beschikbaar zullen zijn.”

De echtheid van de mail werd door MacRumors geverifieerd als afkomstig van Apples bedrijfcomputers, maar deze berichten zouden alsnog nep kunnen zijn. Aan de andere kant staan topmensen van Apple erom bekend dat ze zo nu en dan mails van klanten beantwoorden – ook Tim Cook doet dat.

Binnenkort beschikbaar

Tot nu toe heeft Apple alleen gezegd dat de AirPods ‘iets meer tijd nodig hebben’ voordat ze klaar zijn voor klanten. Geruchten spraken al eerder over een release in december of januari. Het is nog onduidelijk of de kerstdagen worden gehaald, wat een uitgelezen moment zou zijn om AirPods te kopen. Op de website van Apple staat nog steeds alleen maar ‘binnenkort beschikbaar’.

Lees het laatste nieuws over de AirPods

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu