‘AirPods zijn vertraagd door synchronisatieprobleem’

Erwin Vogelaar
9 december 2016, 19:29
2 min leestijd
‘AirPods zijn vertraagd door synchronisatieprobleem’

Problemen met de AirPods synchronisatie tussen de beide oordopjes lijkt voor vertraging te zorgen. Apple mist nu de feestdagen met dit product.

Lees verder na de advertentie.

AirPods synchronisatie

Dat Apple de feestdagen mist met de release van de AirPods moet een grote klap zijn voor het bedrijf. De draadloze oordopjes zijn aangekondigd samen met de iPhone 7, maar sindsdien niet meer op de markt verschenen. Het ene na het andere gerucht praat over mogelijke releasedata, maar nu drie maanden later zijn we niets wijzer. De vertraging lijkt te komen door problemen met het juist synchroniseren van de audio. Dit stelt een bron van The Wall Street Journal die dichtbij de ontwikkeling van de AirPods staat.

airpods synchronisatie

In de meeste draadloze oordopjes wordt het signaal van de smartphone naar één van de dopjes gestuurd. Dit dopje stuurt het signaal vervolgens naar het andere dopje. Zo werken de AirPods niet, want beide dopjes krijgen een signaal van de iPhone. De truc voor Apple is om de audio tegelijk in beide oren te krijgen zonder enige vorm van vertraging, maar dat is lastig. Ook lijkt Apple nog te worstelen met problemen als wat er gebeurt als iemand één van de oordopjes verliest of als de accu op is. Ook zou Apple moeite hebben om stemmen goed te herkennen buiten al het omgevingsgeluid.

Volgens analisten heeft de vertraging van de AirPods geen negatieve gevolgen gehad voor de verkopen van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dit terwijl deze toestellen zonder 3.5mm jack verkocht worden en je dus een koptelefoon alleen via bluetooth of lightning kunt aansluiten. Het probleem van aansluiten via lighting is echter dat je niet tegelijkertijd kunt opladen en luisteren. Maar hoewel de iPhone 7 er niet onder lijdt, doet het imago van Apple dat wel. Het laatste product dat Apple heeft uitgesteld was de witte iPhone 4 in 2010.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu