‘AirPods Studio-koptelefoon krijgt nekdetectie om automatisch muziek te pauzeren’

Michel van 't Klaphek
12 mei 2020, 9:04
2 min leestijd

De AirPods Studio krijgt een opmerkelijke functie: nekdetectie. Hierdoor weet de koptelefoon wanneer je ‘m draagt, en wanneer niet. Op dat moment wordt de muziek automatisch gepauzeerd.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: AirPods Studio krijgt nekdetectie

Dat meldt 9to5Mac. De website heeft gesproken met mensen die claimen op de hoogte te zijn van Apples plannen. Nekdetectie, zoals de functie vooralsnog wordt genoemd, zorgt ervoor dat de muziek automatisch wordt stopgezet op het moment dat je de koptelefoon afzet. Via een ingebouwde sensor merkt de AirPods Studio dat hij om je nek hangt, aldus de ingewijden.

Apple koptelefoon draagpositie

Het gaat vooralsnog om een gerucht, maar het is niet onwaarschijnlijk dat Apple deze functie daadwerkelijk aan de koptelefoon toevoegt. Oordetectie op de AirPods voert immers hetzelfde trucje uit. Over oren gesproken, 9to5Mac bevestigt dat de AirPods Studio straks ook automatisch je linker en rechteroor herkennen en hier vervolgens het geluid op aanpast. Met andere woorden: je kunt de koptelefoon niet verkeerd opzetten.

Verder schrijft de website dat de AirPods Studio straks in twee kleuropties verschijnt. Om welke kleuren het gaat is nog niet duidelijk. Ook schijnt Apple momenteel nog twee versies van de koptelefoon te testen, een hoogwaardige versie en een sportieve uitvoering met lichtere materialen. De hoofdtelefoon zou 349 dollar gaan kosten. De Nederlandse prijs valt waarschijnlijk hoger uit vanwege bijkomende belastingen.

Meer over de Apple-hoofdtelefoon

Na jaren van geruchten lijkt hij er nu toch echt aan te komen: de AirPods Studio. Apples koptelefoon dook al veel vaker op in geruchten, renders en schematische tekeningen, maar de berichten worden de afgelopen periode steeds concreter.

De Studio schijnt het gebruikersgemak van de AirPods te kopiëren en bestaan uit twee oorschelpen. Om het hoge prijskaartje te rechtvaardigen voegt Apple volgens geruchten enkele premium-functies toe, waaronder een betere ruisonderdrukking dan de AirPods Pro.

AirPods Studio: 6 dingen die we al weten over Apples over-ear koptelefoon

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen