Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Met de AirPods zet Apple de volgende grote stap met Siri

Lars Paijmans
28 september 2016, 13:11
2 min leestijd
Met de AirPods zet Apple de volgende grote stap met Siri

De draadloze AirPods zien eruit als simpele oortelefoontjes, maar het is vooral een slimme zet van Apple om Siri op de plek te krijgen waar hij hoort: in je oor.

Lees verder na de advertentie.

Apple zet met de AirPods Siri voorop

De AirPods afstempelen als een audio-apparaat zou ze tekort doen, zo stelt een nieuw artikel van Fastcompany. De AirPods een koptelefoon noemen zou hetzelfde zijn als de slimme Amazon Echo-speaker een Bluetooth speaker noemen.

AirPods Siri

Om tot deze conclusie te komen wordt onder meer een toespraak van Bill Atkinson aangehaald. Atkinson is een Apple-veteraan, een van de belangrijkste designers voor programma’s als MacPaint, QuickDraw en HyperCard was op de Mac. “We zijn nu nog gewend aan touchscreens, maar als je in een auto zit is dit al helemaal niet handig”, zo stelt Atkinsons tijdens de MacWorld Expo in 2011. “Je wilt op dat moment helemaal niet naar een scherm kijken.”

‘Siri kan nog zoveel meer’

Destijds vergeleek hij Siri met Jane, de geavanceerde assistent uit de speelfilm Her. In deze film zien we hoe een man verliefd wordt op een digitale assistent, die vele malen geavanceerder en ‘echter’ is dan Siri. “Ik zie Siri als Jane 0.1”, stelt Atkinson. “Over een paar jaar kan Siri veel meer, luistert ze mee en fluistert ze ook in je oor.”

Als je naar de manier kijkt waarop Apple de AirPods aanprijst valt de nadruk op Siri ook op. Met een tikje op een van de oordopjes schakel je de spraakassistent in, die hierdoor altijd in de buurt is. Je iPhone kan hierdoor in je broekzak blijven.

AirPods Siri

Door de AirPods verder te ontwikkelen wordt de visie die Atkinsons in 2011 had ineens een stuk realistischer. Zo kan een toekomstige Siri op basis van geluiden en sensoren situaties gaan herkennen, en daar passend advies bij geven. Denk hierbij aan het horen van een sirene als je de auto zit, waarna Siri automatisch alle berichten en geluiden in je auto dempt.

Siri zit op zijn plek in je oor

Met een plekje in je oor kan Siri ook laten weten dat je bijna te laat bent voor een afspraak. Sensoren en de microfoon horen of je in gesprek bent met iemand, zodat Siri je nooit zal onderbreken. Apple, Siri en AirPods hebben natuurlijk nog een lange weg te gaan voordat dit zover is, maar de gedachte is erg interessant. In plaats van de zoveelste Bluetooth koptelefoon, kun je de AirPods ook bekijken als de grote volgende stap voor Siri.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Bron: FastCompany
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu