‘AirPods resetten verhelpt accuprobleem bewaardoosje’

Erwin Vogelaar
2 januari 2017, 20:29
2 min leestijd
‘AirPods resetten verhelpt accuprobleem bewaardoosje’

Heb je problemen met de accu van het AirPods-bewaardoosje? De AirPods resetten kan mogelijk dit onhandige euvel verhelpen.

Lees verder na de advertentie.

AirPods resetten

Het bewaardoosje van de AirPods heeft wat problemen. Gebruikers melden namelijk dat de accu van dit doosje plots leeg raakt. Je kunt de draadloze dopjes in het bewaardoosje schuiven om ze weer op te laden, maar soms wordt er onnodig veel stroom gebruikt. Dit gebeurt zodra de dopjes in het doosje zitten en volledig opgeladen zijn, maar de accu van het doosje toch nog leegloopt. Gebruikers van Reddit denken nu een tijdelijke oplossing te hebben, al werkt deze oplossing niet bij iedereen.

AirPods resetten

Het idee is dat je de AirPods compleet reset. Resetten doe je door de setup-knop minstens vijftien seconden ingedrukt te houden tot het statuslichtje enkele keren oranje en daarna wit knippert. Vervolgens moet je beide AirPods weer verbinden met je toestel. Hier lees je hoe je verbinding maakt tussen de AirPods en een apparaat.

“Ik deed het en het heeft het probleem verholpen. En ik heb van enkele andere mensen gehoord bij wie dit tevens het probleem heeft verholpen”, stelt Reddit-gebruiker ff0000-it. Bij anderen blijft de accu echter leeglopen, ook na het resetten. Ook zijn er gebruikers die melden dat de accu na het resetten nog wel leegloopt, maar minder snel.

In de praktijk kun je met de AirPods vijf uur lang audio luisteren of er mee praten tegen Siri. Als je ze vervolgens in het doosje stopt, dan kun je na een kwartier opladen weer drie uur luisteren. Op deze manier zou je in totaal 24 uur extra luistertijd uit de AirPods kunnen halen, mits het doosje niet leeg loopt natuurlijk. Hopelijk zal Apple in afzienbare tijd een software-update uitsturen, waardoor het probleem voor iedereen verholpen wordt. Al heeft het bedrijf het probleem nog niet officieel erkent.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Bron: Reddit
Categorie: Accessoires
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen