Opinie: Waarom het logisch is dat de vraag naar AirPods stijgt

Rutger Otto
5 december 2017, 19:12
2 min leestijd
Opinie: Waarom het logisch is dat de vraag naar AirPods stijgt

De AirPods blijven naar verwachting ook in 2018 onverminderd populair. Dat is een logische aanname, want er is nauwelijks concurrentie.

Lees verder na de advertentie.

AirPods record

Het heeft lang geduurd, maar de AirPods zijn nu eindelijk goed leverbaar. Bestel je een paar van de oordoppen, dan zijn ze binnen twee dagen tot een week in huis. Begin dit jaar stond de levertijd nog op anderhalve maand, in augustus was dat nog twee tot drie weken.

AirPods review

De bekende analist Ming-Chi Kuo stelt dat het aantal verscheepte AirPods volgend jaar zal verdubbelen. Dit jaar zouden er naar schatting 13 tot 14 miljoen stuks zijn verscheept, want Kuo denkt dat het in 2018 om een aantal van 26 tot 28 miljoen stuks gaat.

“Er is veel vraag geweest naar de AirPods”, zegt Kuo. “De levertijden zijn flink gezakt, dankzij een verbeterd productieproces en grotere capaciteit. We verwachten dat de AirPods één van de populairste producten blijven in 2018.”

Lees ook: Klanten zijn zeer tevreden over AirPods

avanca minim apple airpods

Beter beschikbaar

Om een idee te krijgen van het aantal verscheepte AirPods, kunnen we alleen maar afgaan op dit soort schattingen. Apple maakt zelf geen cijfers bekend. AirPods worden bij het bedrijf geschaard onder ‘andere producten’, waaronder ook de Apple TV, Apple Watch en iPods vallen.

Dat de AirPods volgend jaar nog meer verscheept worden, is een veilige voorspelling. Niet in de laatste plaats omdat ze simpelweg beter beschikbaar zijn. Het aanbod van de oordopjes kon in 2017 nauwelijks aan de vraag voldoen. Dan is het ook lastig om er meer van te verkopen. In 2018 moet dat probleem in elk geval zijn gladgestreken.

Lees ook onze tweede indruk van de AirPods

AirPods tweede indruk

Geen concurrentie

Er is nog een andere reden dat AirPods populair blijven. Het ontbreekt namelijk nog steeds aan goede alternatieven. De Pixel Buds van Google leken veelbelovende draadloos oordoppen toen ze werden aangekondigd, maar veel reviewers waren er niet van gecharmeerd.

Daarnaast zien veel oordoppen van concurrenten er nog steeds uit als dikke knoppen in de oren van dragers. Over het ontwerp van de AirPods is veel gezegd, maar ze verschillen van formaat niet van de bestaande EarPods met draad. Daarnaast hebben veel ‘draadloze’ oordoppen nog steeds een kabeltje dat de doppen aan elkaar verbindt en achterin de nek hangt tijdens het dragen. Denk hierbij aan de Beats-oordoppen die Apple in zijn winkel verkoopt.

Stijgende verkoop

Natuurlijk zijn er goedkopere alternatieven voor de AirPods te vinden, maar die missen vaak de functionaliteit en de kwaliteit van AirPods. Het werkt direct na het uitpakken en het geluid is prima. In de prijsklasse van de AirPods (om en nabij de 180 euro) zijn ze heer en meester. Als meer mensen dat in 2018 gaan beseffen, zullen de verkopen aanzienlijk gaan stijgen.

Lees het laatste nieuws over de AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen