De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Onduidelijkheid over AirPods: ‘Productie begint pas in december’

Rutger Otto
12 november 2016, 13:37
2 min leestijd
Onduidelijkheid over AirPods: ‘Productie begint pas in december’

Sinds Apple zijn AirPods heeft uitgesteld, is het volstrekt onduidelijk wanneer ze op de markt komen. Een nieuw bericht stelt dat ze volgende maand pas in productie gaan met een release in januari.

Lees verder na de advertentie.

Onduidelijkheid over AirPods

Aanvankelijk stond de release van de AirPods gepland voor eind oktober. Die deadline werd echter niet gehaald en de oordoppen zijn uitgesteld naar een nog onbekende nieuwe datum. Apple liet een paar weken geleden weten dat er meer tijd nodig was om de AirPods te produceren.

“De eerste reactie op de AirPods is geweldig”, zei Apple toen. “We geloven er echter niet in om een product uit te brengen dat nog niet klaar is. We hebben nog een klein beetje tijd nodig om de AirPods klaar te maken voor onze klanten.”

AirPods verkoop

AirPods productie in december

Wanneer dat zal zijn, weet alleen Apple. Er gaan al wel geruchten over de release. Het nieuwste bericht komt van investeringsbureau Barclays. Zij laten weten dat de productie van AirPods in december start. Dat zou het mogelijk maken om ze nog net voor de kerst in de winkels te leggen, maar aannemelijker is dat de release naar januari 2017 verplaatst. Ook februari is nog een mogelijkheid.

In het begin zullen er ‘vrij weinig’ AirPods geproduceerd worden, stelt Barclays. Naar schatting zullen het er 10 tot 15 miljoen zijn. Afhankelijk van hoeveel vraag er is, kan het dat ze na lancering snel uitverkocht zijn.

‘Volgende week in de winkels’

Enkele dagen geleden verscheen er echter nog een bericht dat de AirPods juist sneller in de winkels liggen dan verwacht. Volgens een medewerker van een Apple-winkel uit Duitsland zouden ze volgende week te koop zijn, mogelijk op 18 of 19 november.

De vraag is wie er gelijk krijgt. Apple geeft tot die tijd geen informatie. Op de website van de Apple Store staat alleen ‘Momenteel niet beschikbaar’ als je ze probeert te bestellen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen