AirPods Pro met usb-c in aantocht: wat is er nieuw?

Yannick Chalkiopoulos
4 september 2023, 10:52
2 min leestijd
AirPods Pro met usb-c in aantocht: wat is er nieuw?

Er komen nieuwe AirPods Pro aan, die voor het eerst voorzien zijn van usb-c. Wat is er nog meer nieuw bij de volgende AirPods Pro? Dit zijn de verwachtingen.

Lees verder na de advertentie.

Apple komt met nieuwe AirPods

Als je van plan bent om nieuwe AirPods te kopen, kun je beter nog even wachten. Apple heeft namelijk officieel een nieuw evenement aangekondigd, waarbij weer een reeks nieuwe producten wordt aangekondigd. Het is de verwachting dat op dinsdag 12 september de iPhone 15 en de Apple Watch Series 9 worden onthuld. Dat is niet alles, want er verschijnen dan vermoedelijk óók nieuwe AirPods Pro met usb-c.

Lees ook: Wat presenteert Apple nog naast de iPhone 15? Dit kun je verwachten

Helaas zijn dit waarschijnlijk geen compleet nieuwe AirPods, maar een nieuwe uitvoering van de huidige oortjes. Apple stapt bij de AirPods Pro namelijk over naar usb-c, net als we dit jaar bij de iPhone zien. Dit is het gevolg van nieuwe Europese wetgeving, die stelt dat alle nieuwe elektronische apparaten vanaf november 2024 een usb-c-aansluiting moeten hebben. Wat verandert er nog bij de nieuwe oortjes?

AirPods Pro 2

AirPods Pro krijgen een nieuwe case

De ‘nieuwe’ oortjes krijgen verder waarschijnlijk geen nieuwe hardware. Bij de nieuwe uitvoering van de AirPods Pro wordt vermoedelijk alleen de case aangepast. Het oplaaddoosje van de huidige AirPods heeft nog een Lightning-aansluiting, maar daar neemt Apple dit jaar afscheid van. Bij de vernieuwde case van de AirPods Pro wordt dit een usb-c-aansluiting, net zoals we dit jaar bij de iPhone 15 gaan zien.

Toch krijgen de AirPods Pro er dit jaar een aantal handige functies bij door de release van iOS 17. Zo introduceert Apple met adaptieve audio een nieuwe luistermodus voor de AirPods Pro. En misschien wel de handigste functie die in iOS 17 naar je AirPods komt: Gespreksdetectie. Met deze modus wordt het volume van je AirPods automatisch verlaagd zodra je een gesprek begint. Lees hier alle nieuwe functies voor de AirPods in iOS 17.

AirPods

AirPods 2 krijgt geen usb-c

Het is nog onduidelijk welke AirPods verschijnen met een usb-c-aansluiting. De AirPods Pro 2 worden in ieder geval uitgebracht met usb-c, maar bij de AirPods 3 is het nog onzeker of de case met de nieuwe aansluiting verschijnt. De kans is groot dat Apple hiermee wacht tot de AirPods 4, die naar verwachting volgend jaar komen. Dit sluit aan bij de nieuwe Europese wetgeving, want die gaat pas in 2024 in.

Lees ook: AirPods 4: deze toffe functies gaan Apple’s nieuwe oordopjes krijgen

Ben je nog op zoek naar nieuwe oortjes? Dan is het beter om nog even te wachten als je AirPods (Pro) met usb-c wilt. Wil je geld besparen? Dan kun je beter juist nu al je slag slaan, want de AirPods Pro 2 zijn nu goedkoper dan we ooit gezien hebben. Met de nieuwe case stijgt de prijs van de AirPods volgende maand vermoedelijk weer flink. Bekijk daarom de beste deals hier:

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 248,95

Bekijk beste prijs

Apple AirPods 3 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 171,95

Bekijk beste prijs
Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu