Oorkussens van je AirPods Pro kwijt? Zo haal je nieuwe uiteinden in huis
Michel van 't Klaphek

Ben je één, of allebei de oorkussens van je AirPods Pro kwijtgeraakt? Geen paniek! Je kunt bij Apple voor een paar euro losse setjes oortips bestellen. Wij leggen uit hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Oorkussens van AirPods Pro vervangen: zo werkt het

De AirPods Pro worden standaard met drie formaten oortips geleverd. Zodoende zit er altijd een set oorkussens bij die goed passen. Maar, de oortips zijn behoorlijk klein en daarmee makkelijk kwijt te raken. Als dit jou overkomt is het natuurlijk vervelend, maar niet het einde van de wereld.

Sterker nog, je kunt snel en makkelijk vervangende oorkussens bij Apple bestellen:

  1. Ga naar de officiële ondersteuningswebsite van Apple;
  2. Tik op de derde knop: ‘AirPods Pro-oorkussentjes vervangen’;
  3. Kies ‘Bestel vervangingen’ en log in met je Apple ID;
  4. Selecteer vervolgens de AirPods Pro;
  5. Geef tot slot het formaat oortips aan en bevestig je bestelling.

airpods pro pasvormtest

Het vervangen is niet gratis, maar kost een paar euro. In de regel ontvang je de nieuwe oorkussens binnen drie tot vijf werkdagen. Houd er wel rekening mee dat deze verzendtijd kan oplopen dankzij de verwachte kerstdrukte bij de pakketdiensten.

Het is bij stap 3 belangrijk dat je met dezelfde Apple ID-gegevens inlogt als waarmee je de oordoppen hebt gekocht. Apple houdt namelijk rekening met je aankoopgeschiedenis en biedt op basis hiervan het juiste formaat oorkussentjes aan. Wanneer je niet met je eigen Apple ID kunt aanmelden, kun je altijd nog het serienummer van je Pro-oordoppen invullen.

Over de AirPods Pro

De AirPods Pro zijn de beste oordoppen van Apple tot nog toe. Check onze AirPods Pro-tips om een goede start te maken. Begin in ieder geval altijd met de pasvormtest, want dan weet je precies of je het juiste formaat oorkussens gebruikt. Ook is het handig om wat te weten over de verschillende geluidsstanden van de AirPods Pro om de beste audiokwaliteit te behalen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.