AirPods Pro-update verbetert geluidskwaliteit, verslechtert noise cancelling

Lars Paijmans
15 januari 2020, 11:02
2 min leestijd
AirPods Pro-update verbetert geluidskwaliteit, verslechtert noise cancelling

Heb jij iets gemerkt aan de geluidskwaliteit van je AirPods Pro sinds medio december? Een nieuwe audiotest toont aan dat de geluidskwaliteit is verbeterd, maar de ruisonderdrukking achteruit is gegaan. Een firmware-update zou hiervoor hebben gezorgd.

Lees verder na de advertentie.

Test: AirPods Pro geluidskwaliteit verbeterd

Eind december bracht Apple een software-update uit voor de AirPods Pro. Deze moest onder meer voor een stabielere verbinding zorgen, maar de software sleutelt ook stilletjes aan de geluidsinstellingen. Al snel leverde dit reacties op van gebruikers, die online klaagden over een ander geluid.

AirPods Pro geluidskwaliteit

De audiowebsite Rtings besloot opnieuw een audiotest met de AirPods Pro te doen, om het geluid voor en na de update met elkaar te vergelijken. Daaruit blijkt dat de AirPods Pro ‘een stuk minder goed’ het geluid isoleren. “Vooral lagere tonen zoals een bus of vliegtuig worden minder goed buitengesloten”, aldus de resultaten van de test.

Apple lijkt er dus voor gekozen te hebben om de kwaliteit van noise cancelling te verlagen, om zo de algemene audiokwaliteit te verbeteren. Dat levert voor de test een hoorbare verbetering op, vooral als je naar de nauwkeurigheid van de bastonen luistert. Het zal dus van de manier waarop je de oordoppen gebruikt afhangen of dit een fijne of minder fijne update is geweest.

Ruisonderdrukking minder effectief na update

Helaas is het niet mogelijk om zelf een keuze te maken tussen deze twee opties. Wil je controleren op welke firmware-versie jouw AirPods Pro draaien? Doorloop dan onderstaande stappen.

  1. Koppel de AirPods 2 of AirPods Pro op je iPhone en ga naar de Instellingen-app;
  2. Kies voor ‘Algemeen’ en tik vervolgens op ‘Info’ en ‘AirPods Pro’;
  3. Als hier versienummer 2C54 staat, is de allernieuwste firmware al geïnstalleerd.

De AirPods Pro werden in 2019 uitgebracht als eerste grote upgrade van de AirPods. Met een nieuwe pasvorm, actieve ruisonderdrukking en een betere geluidskwaliteit zijn deze oordopjes gericht op de intensieve gebruiker. Je betaalt dan ook honderd euro meer voor de Pro-versie vergeleken met de reguliere AirPods. Lees meer in de uitgebreide AirPods Pro review.

Bron: Rtings
Categorieën: Accessoires, Apple
Device: AirPods Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen