Audiotest: ‘AirPods Pro veel beter dan reguliere AirPods, maar niet het beste’

Consumer Reports heeft een uitgebreide audiotest gedaan waarbij het bedrijf AirPods Pro vergelijkt met concurrerende draadloze oordopjes.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Consumer Reports doet AirPods Pro audiotest

Vorige maand konden de AirPods Pro op een flinke berg complimenten rekenen. Met de betere pasvorm en toevoeging van noise cancelling gaat de geluidskwaliteit er merkbaar op vooruit. Consumer Reports staat bekend om zijn uitgebreide tests die zich puur op de audiokwaliteit focussen.

AirPods Pro audiotest

De website erkent de verbeteringen van Apples nieuwe oordoppen ook, maar vindt ze niet genoeg om de AirPods Pro als beste te bestempelen.

De Galaxy Buds van Samsung gaan er met die titel vandoor. Deze goedkopere oordoppen van Apples concurrent zouden een nog betere audiokwaliteit hebben, waar je bovendien een stuk minder voor betaalt. Opvallend, aangezien deze oordopjes van Samsung geen noise cancelling ondersteunen.

Ondanks dat beloont Consumer Reports de AirPods Pro met een score van 75, ten opzichte van 86 voor de oordoppen van Samsung. De AirPods verdienden bonuspunten door de nieuwe transparantiemodus die het omgevingsgeluid versterkt.

Hoe belangrijk is gebruikersgemak?

Waar de test van Consumer Reports echter aan voorbijgaat is het gebruikersgemak dat de AirPods Pro hebben voor mensen die Apple-producten gebruiken. Zoals wij in onze review al bespraken zal de audiokwaliteit van de AirPods Pro wat ons betreft ruim voldoende zijn voor de meeste mensen en is het vooral dit gebruikersgemak dat de AirPods zo populair maakt.

Met een speciale chip maak je razendsnel verbinding met Apple-apparaten, worden telefoontjes en andere geluiden automatisch doorgeschakeld en kun je sinds iOS 13 zelfs met twee setjes AirPods naar dezelfde iPhone of iPad luisteren.

Meer weten over wat wij van de AirPods Pro vinden? Check dan onze uitgebreide geschreven AirPods Pro review en de videoreview hieronder.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.