AirPods Pro 2: lossless audio en een oplaadcase die je nooit meer kwijt bent

Piet-Jan Lentjes
3 januari 2022, 11:13
2 min leestijd
AirPods Pro 2: lossless audio en een oplaadcase die je nooit meer kwijt bent

De nieuwe AirPods Pro 2 krijgen lossless audio voor betere geluidskwaliteit en een oplaadcase die je (dankzij een speciale functie) nooit meer kwijtraakt.

Lees verder na de advertentie.

AirPods Pro 2: lossless audio

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgen de AirPods Pro 2 ondersteuning voor lossless audio. Dit betekent dat je straks zonder kwaliteitsverlies naar muziek kunt gaan luisteren op je gloednieuwe oordopjes.

AirPods Pro

Dat Ming-Chi Kuo dit nu zegt komt niet helemaal uit de lucht vallen: onlangs zei Gary Geaves (onderdirecteur acoustics bij Apple) in een interview dat ze op zoek zijn naar een draadloze standaard met meer bandbreedte. Voor lossless audio heb je veel bandbreedte nodig dan de huidige draadloze standaard toelaat.

Oplaadcase nooit meer kwijt dankzij nieuwe functie

Daarnaast gaf Kuo aan dat de oplaadcase ook een nieuw trucje heeft: het is nu mogelijk om een geluid te laten horen. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om je oplaadcase terug te vinden als je de oortjes wilt opladen.

AirPods zoek mijn netwerk

AirPods Pro 2: nieuw design en gezondheidsfuncties

De nieuwe AirPods Pro krijgen volgens Kuo ook een nieuw ontwerp en verbeterde chip. Gaan we af op eerdere geruchten, dan is de kans groot dat de steel volledig verdwijnt. Daarmee is het design vergelijkbaar met de Beats Fit Pro en Google Pixel Buds.

Verder lijkt Apple verschillende gezondheidsfuncties toe te voegen. De AirPods Pro 2 zijn naar verluidt in staat om de hartslag te meten. Ingebouwde bewegingssensoren maken ook fitnessfuncties mogelijk. Verder mogen we een verbeterde noise-cancelling verwachten.

AirPods hardlopen

AirPods 3

De nieuwste AirPods die Apple heeft uitgebracht zijn de derde generatie van de ‘gewone’ oordopjes. Dit zijn de AirPods 3 en die hebben een Pro-achtig ontwerp met zelfs een aantal Pro-functies. Ben je benieuwd of deze oortjes iets voor je zijn? Lees dan onze AirPods 3 review een keertje door.

Meer interessant Apple-nieuws

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu