‘AirPods Pro 2 lancering is in de tweede helft van 2022’

Koen van Ekeren
6 april 2022, 10:30
2 min leestijd
‘AirPods Pro 2 lancering is in de tweede helft van 2022’

De eerste AirPods Pro verschenen in oktober 2019 en de opvolger blijft lang uit. Dit jaar moet het eindelijk zover zijn, zo meldt een gerenommeerde Apple-analist. De AirPods Pro 2 lancering zou in de tweede helft van 2022 zijn.

Lees verder na de advertentie.

AirPods Pro 2 lancering

Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo (die het bijna altijd bij het juiste eind heeft met zijn voorspellingen), wil Apple de AirPods Pro 2 in de tweede helft van dit jaar uitbrengen. Dit laat hij weten op zijn Twitter-kanaal.

In zijn tweet begint hij met dat het niet goed gaat met de verkoop van de nieuwste reguliere AirPods: de AirPods 3. Die verschenen in oktober 2021. De vraag naar de AirPods zou ‘aanzienlijk minder’ zijn dan naar de AirPods van de tweede generatie, waardoor Apple de productie met 30 procent heeft verminderd.

Na de lancering van de AirPods 3 koos Apple ervoor om de goedkopere AirPods 2 in de schappen van de (online) Apple Store te houden. Die strategie heeft dus slecht uitgepakt. Apple wil deze fout niet nog een keer maken, en dus stopt het bedrijf volgens Kuo met de verkoop van de huidige AirPods Pro als de nieuwe generatie uit is.

AirPods Pro 2: de vernieuwingen

Volgens Kuo verschijnen de AirPods Pro 2 dus in de tweede helft van 2022. De analist heeft eerder gezegd dat de AirPods Pro een ‘aanzienlijk verbeterde’ draadloze chip hebben. Dit moet leiden tot een betere levensduur van de batterij en een langere luistertijd. Kuo meldde ook dat de oplaadcase van de nieuwe AirPods Pro een geluid kan afspelen om gebruikers te helpen wanneer de oplaadcase kwijt is.

AirPods Pro tweede indruk

Het is goed mogelijk dat de AirPods Pro compacter worden. Volgens Mark Gurman van Bloomberg heeft Apple getest met een ontwerp waarbij de AirPods geen steeltjes hebben. Mocht dit het definitieve ontwerp worden, dan hebben de AirPods Pro 2 een vergelijkbaar uiterlijk als de Beats Studio Buds van Apple.

Gurman meldde ook dat de nieuwe AirPods Pro bewegingssensoren hebben voor fitness-tracking. Het ziet er dus naar uit dat het om een interessante update gaat, met veel nieuwe functies. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen