De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

AirPods Pro 2: oordopjes krijgen toch geen nieuwe toffe functies zoals hartslagmeter

Piet-Jan Lentjes
4 juli 2022, 10:01
2 min leestijd
AirPods Pro 2: oordopjes krijgen toch geen nieuwe toffe functies zoals hartslagmeter

Lange tijd gingen er geruchten rond dat de AirPods Pro 2 je lichaamstemperatuur of hartslag konden meten. Apple-kenner Mark Gurman zegt nu dat de AirPods Pro 2 deze toffe functies niet gaat krijgen.

Lees verder na de advertentie.

AirPods Pro 2: toch geen nieuwe toffe functies

De afgelopen maanden gingen er steeds meer geruchten dat de AirPods Pro 2 je lichaamstemperatuur kunnen meten. Daarnaast werd er ook verteld dat het voor de oordopjes mogelijk wordt om je hartslag te checken.

Betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman is daar niet zo zeker van. Volgens hem is het zeer onwaarschijnlijk dat deze geruchten waar zijn. Hij vertelt daarnaast dat deze functies zeker niet op korte termijn beschikbaar zijn. Er is wel wat goed nieuws, want in zijn nieuwsbrief zegt hij dat beide functies wel door Apple zijn bekeken en ooit beschikbaar gaan komen.

AirPods Pro 2

AirPods Pro 2: geruchten

Volgens de website 52audio zouden de AirPods Pro 2 niet alleen functies krijgen om de lichaamstemperatuur te meten. Er gaat volgens de geruchte ook een hartslagmeter in de AirPods Pro 2 komen.

Daarnaast vertelt de website ook dat de oordopjes gebruikt kunnen worden als gehoorapparaat. Het oplaaddoosje zou aan de zijkant een microfoon bevatten om geluid op te vangen en dat vervolgens versterkt laten klinken op de oordopjes zelf.

Het doosje krijgt volgens de geruchten ook een klein speakertje. Handig als je regelmatig je oplaaddoosje kwijt bent, want je kunt hem dan via de Zoek Mijn-app weer opsporen door een geluidje af te spelen. De website denkt verder dat het doosje een usb-c-aansluiting krijgt in plaats van Lightning.

AirPods Pro

Al deze nieuwe functies voor de AirPods Pro 2 klinken allemaal leuk en aardig. Maar nu Mark Gurman heeft gezegd dat de AirPods Pro 2 geen lichaamstemperatuur of hartslag kan meten, blijf het nog maar de vraag of de andere functies wél beschikbaar komen.

De eerste AirPods Pro verschenen in 2019 en Apple heeft daarna alleen het oplaaddoosje een kleine update gegeven. Die ondersteunt nu namelijk ook het draadloos opladen met Magafe.

AirPods kopen

Ben je van plan om binnenkort AirPods te kopen? Let dan goed op, want er zijn veel neppe AirPods te koop. In het artikel ‘Fake AirPods herkennen: dit is de beste (en makkelijkste) manier‘ helpen we je met het herkennen van de fakes.

Als je zeker wilt weten dat je échte AirPods Pro koopt (en ook nog eens de beste prijs krijgt) kun je het beste even onze AirPods Pro-vergelijker bekijken. Hieronder hebben we de beste AirPods-prijzen al voor je bij elkaar gezet.

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro prijzen vergelijken

Bekijk product
Apple AirPods

Apple AirPods prijzen vergelijken

Bekijk product

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen