AirPods Pro 2 krijgen betere adaptieve audio in iOS 18

13 juni 2024, 15:14
2 min leestijd
AirPods Pro 2 krijgen betere adaptieve audio in iOS 18

Met Adaptieve Audio worden geluiden om je heen die je niet wilt missen automatisch versterkt. In iOS 18 wordt deze functie verder verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

AirPods Pro 2 krijgen betere adaptieve audio in iOS 18

De AirPods Pro 2 van Apple zijn voorzien van Adaptieve audio met Gepersonaliseerd volume en Gespreksdetectie. Door Actieve ruis­onderdrukking en de Transparantie­modus met elkaar te combineren, zorgt Adaptieve audio voor het perfecte geluid dat volledig is aangepast aan de omgeving om je heen.

Op dit moment kun je Adaptieve audio alleen maar aan- of uitzetten, maar daar komt in iOS 18 verandering in. Apple heeft namelijk een menu ‘Customize Adaptive audio’ toegevoegd waarmee je de instelling kunt aanpassen voor meer of minder ruisonderdrukking.

adaptieve audio

AirPods Pro 2 beta firmware en iOS 18

Als je de AirPods Pro 2 met de nieuwste bèta firmware gebruikt op een iPhone met iOS 18, kun je in de app Instellingen het AirPods-gedeelte openen om het nieuwe gedeelte van Adaptieve audio te zien. Als je erop tikt, zie je een schuifbalk waarin je Adaptieve audio kunt instellen voor minder of meer ruisonderdrukking.

De functie is vooral van toepassing op Adaptieve ruisonderdrukking, een functie die Actieve ruis­onderdrukking en de Transparantie­modus combineert. Het is ontworpen om het niveau van ruisonderdrukking te kunnen aanpassen op basis van veranderende omstandigheden in je omgeving. De mogelijkheid om meer of minder ruis in te stellen is dus erg handig.

De instelling is ook van invloed op Gepersonaliseerd volume. Die optie past het volume van de AirPods Pro 2 aan op basis van je persoonlijke voorkeuren voor volume en op basis van omgevingsfactoren. De nieuwe instellingen worden algemeen beschikbaar wanneer iOS 18 in de herfst wordt uitgebracht. De instellingen van de oordopjes kunnen dan ook worden aangepast met iPadOS 18 en macOS Sequoia.

Wil je op de hoogte blijven omtrent iOS 18 en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu