‘Mensen willen liever AirPods dan een Apple Watch Series 2’

Lars Paijmans
30 september 2016, 10:22
2 min leestijd
‘Mensen willen liever AirPods dan een Apple Watch Series 2’

Grapjes over het uiterlijk van de AirPods zijn er genoeg. Toch blijkt uit een onderzoek dat meer mensen AirPods in hun oren stoppen dan dat ze een Apple Watch Series 2 om hun pols doen.

Lees verder na de advertentie.

AirPods populariteit hoger dan Apple Watch Series 2

Het onderzoek van Bank of America Merrill Lynch sprak met meer dan duizend mensen over de AirPods en Apple Watch Series 2. Van deze groep was twaalf procent van plan om een setje AirPods aan te schaffen zodra ze volgende maand in de winkels liggen. Opvallend, omdat er aanvankelijk veel ophef was over de hoge prijs van 179 euro.

AirPods populariteit onderzoek

“Als deze twaalf procent representatief is voor de rest van de Verenigde Staten, dan zou dit Apple alleen daar al drie miljard aan omzet opleveren”, aldus de analist. Ondertussen geeft 56 procent van de ondervraagden aan dat ze hun huidige koptelefoon goed genoeg vinden. Veertig procent laat de AirPods liggen omdat ze de prijs te hoog vinden.

Tegenover deze 12 procent steekt de 8 procent die een Apple Watch Series 2 overweegt schril af. “Slechts een klein deel van de ondervraagden heeft een Apple Watch, en maar acht procent overweegt een Series 2”, stelt het onderzoek.

Worden de AirPods een hit?

Hoewel de nieuwe smartwatch van Apple momenteel al te koop is en je hem uit kunt proberen in een Apple Store, is er een grotere groep enthousiast over een product dat volgende maand pas verkrijgbaar is. De kans bestaat dus dat het percentage van de AirPods alleen nog maar zal stijgen, terwijl dat van de Series 2 nu juist zijn piek zou moeten bereiken. De grote vraag is nu natuurlijk of dit iets zegt over de AirPods, of de Apple Watch Series 2?

Later vandaag lees je meer op iPhoned over de Apple Watch Series 2. Dan zetten we de voors en tegens op een rijtje in onze Apple Watch Series 2 review.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen