‘Apple brengt binnenkort nieuw oplaaddoosje voor AirPods uit’

Michel van 't Klaphek
31 juli 2018, 11:11
2 min leestijd
‘Apple brengt binnenkort nieuw oplaaddoosje voor AirPods uit’

De iOS 12-bèta heeft het ontwerp van het nieuwe, draadloze AirPods-oplaaddoosje verklapt. De grootste verandering is een lampje aan de buitenkant, waardoor je kunt zien of je oordopjes al opgeladen zijn.

Lees verder na de advertentie.

AirPods-oplaaddoosje design bekend

De website 9To5Mac maakte als eerst melding van de nieuwe beelden. iOS 12 komt vermoedelijk in september uit, maar tot die tijd houdt Apple ons zoet met bèta’s. In de vijfde testversie zijn beelden opgedoken van een nieuwe case voor de AirPods en zagen we ook dat de iPhone 2018 dualsim-ondersteuning krijgt.

De grootste verandering is de aanwezigheid van een lampje aan de buitenkant. Als de oplaadcase bijna op is, of als hij momenteel wordt opgeladen, is dit lichtje oranje. Zodra het doosje (bijna) helemaal is opgeladen, kleurt hij groen.

AirPods-oplaaddoosje design

Geen wereldschokkende toevoeging ten opzichte van het huidige model dus, maar wel zo handig. Volgens geruchten kun je het nieuwe doosje namelijk draadloos opladen via de nog onuitgebrachte AirPower. Dit is een oplaadmat die meerdere Apple-apparaten tegelijkertijd van stroom voorziet, zoals je iPhone en Apple Watch. Dankzij het lampje aan de buitenkant hoef je niet langer het doosje te openen om te kijken of hij al opgeladen is.

Meer over de nieuwe AirPods

Het is onduidelijk of Apple de nieuwe AirPods samen met de draadloze oplaadcase als combinatie gaat aanbieden, of ook los gaat verkopen. Wel weten we zo goed als zeker dat het nieuwe model over ‘Hé Siri’-ondersteuning beschikt. Zodoende kun je je oortelefoons besturen met je stem.

Daarnaast voegt iOS 12 de Live Listen-functie toe. Hiermee kun je een iPhone gebruiken als draadloze microfoon. Alle audio die de microfoon van je telefoon oppikt, wordt direct doorgestuurd naar je AirPods. Dit is een uitkomst voor mensen met gehoorproblemen, zoals slechthorenden. Tot slot zou Apple in 2019 een luxer AirPods-model willen uitbrengen. Deze oordopjes zouden beschikken over noise-cancellation, waardoor omgevingsgeluid wordt weggefilterd.

Ook interessant: iOS 12 verandert AirPods in gehoorapparaten met ‘Live Listen’

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9To5Mac
Bron afbeelding: 9To5Mac
Categorieën: Apple, Devices, iOS
Thema: iOS 12
Device: AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen