De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gebruikers melden oplaadproblemen met hun AirPods bewaardoosje

Rutger Otto
29 december 2016, 14:02
2 min leestijd
Gebruikers melden oplaadproblemen met hun AirPods bewaardoosje

Sommige mensen die AirPods hebben gekocht, melden dat het oplaaddoosje sneller leegloopt dan Apple beloofde.

Lees verder na de advertentie.

AirPods oplaadcase problemen

Enkele vroege kopers beweren dat de accu van de oplaadcase eerder leegraakt dan de bedoeling is. Het doosje, waar je de AirPods in kunt bewaren, laadt de oordoppen ook meteen op. De bedoeling is dat je zo 24 uur extra luistertijd uit je AirPods kunt halen. De dopjes zelf gaan 5 uur mee op een volle lading, daarna moeten ze het doosje in. Binnen 15 minuten zijn ze dan weer opgeladen om er drie uur mee te luisteren.

Maar bij sommige mensen zijn er accuproblemen. Dat melden die gebruikers op het MacRumors-forum. Bij enkelen verloor het doosje 40 procent van zijn accucapaciteit, terwijl de AirPods die erin zaten helemaal vol waren en verder niet werden gebruikt. Dat is een flink verlies als er niets mee gebeurt. De fout lijkt in een klein aantal AirPods-doosjes te zitten, al heeft Apple zelf niet gereageerd.

AirPods review

‘Accu van doosje loopt zomaar leeg’

“Ik ging naar bed met een volle oplaadcase en werd wakker met 15 tot 20 procent minder”, zegt één van de forumbezoekers van MacRumors. “Dat is een keer opladen voor de AirPods!” Na een bezoekje aan Apple kreeg de persoon een nieuwe case. Later schreef dezelfde forumbezoeker in een update: “Na een nacht heb ik nog steeds 100 procent van mijn lading in de oplaadcase. Terwijl ik er volle AirPods in had zitten en Bluetoothverbinding aan stond met mijn telefoon. Met mijn oude doosje was ik zeker 14 tot 20 procent kwijt geweest. Als je hetzelfde probleem hebt, kun je het beste contact opnemen met Apple”

‘Gehaaste release’

De AirPods hebben zelf geen accuproblemen. Vorige week deed iFixit een teardown met de AirPods. Toen werd al beweerd dat niet de AirPods maar juist de doosjes ervoor zorgden dat de release van de oordoppen in oktober werd uitgesteld. Volgens iFixit wezen enkele openingen in de case erop dat het mogelijk ‘een gehaaste release’ betreft.

Hoeveel mensen er precies last hebben van accuproblemen met het doosje is onbekend. Er zijn ook gebruikers die denken dat het een opstartprobleem is dat zichzelf na verloop van tijd herstelt. Heb je problemen, dan doe je er altijd goed aan om even langs te gaan bij Apple.

Lees het laatste nieuws over de AirPods

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen