Patent: Toekomstige AirPods krijgen betere oordetectie

Michel van 't Klaphek
27 november 2019, 9:03
2 min leestijd
Patent: Toekomstige AirPods krijgen betere oordetectie

Schakelen jouw AirPods of AirPods Pro tijdens het luisteren van muziek weleens zomaar uit? Dit heeft waarschijnlijk te maken met de automatische oordetectie, die nog niet altijd goed werkt. Apple wil daar verandering inbrengen door de luchtdruk te gaan meten.

Lees verder na de advertentie.

Patent: AirPods oordetectie wordt verbeterd

Dat blijkt uit een patent dat deze week is ingediend bij USPTO, de Amerikaanse octrooienorganisatie. In het document wordt een nieuwe techniek beschreven, waarbij Apple aan de hand van luchtdruk kan checken of je de oordopjes daadwerkelijk in hebt. Ook gaan de oordopjes hierdoor automatisch in slaapstand als je ze niet draagt.

airpods oordetectie patent

De nieuwe techniek werkt best simpel. Op het moment dat je een AirPod naar je oren brengt, gaat een sensor aan die de luchtdruk meet. Zodra het oordopje geplaatst is, wordt nogmaals een luchtdrukcontrole gedaan en weet de AirPod of je ‘m daadwerkelijk draagt. Ook tijdens het luisteren houdt het oordopje de luchtdruk in de gaten.

Momenteel beschikken de AirPods en AirPods Pro al over oordetectie. Hierdoor stopt muziek bijvoorbeeld automatisch als je de oordopjes uitdoet. Alhoewel de techniek meestal prima werkt, kun je wel tegen problemen aanlopen. Oordetectie gebruikt namelijk bewegingssensoren om te checken of je de AirPods draagt. Deze sensoren zijn te foppen, bijvoorbeeld als je een snelle en onverwachte beweging maakt.

Lees ook: AirPods-tips: 8 handige weetjes om in je oren te knopen

Over de AirPods Pro

Eerder dit jaar bracht Apple de AirPods Pro op de markt. Deze high-end oordopjes hebben niet alleen een fris ontwerp die beter in je oren passen, ook de actieve ruisonderdrukking bevalt uitstekend. Bovendien zijn de oordopjes zweet- en waterbestendig voor de sporters onder ons.

Wil je AirPods Pro kopen? Check dan onderstaande prijsvergelijker voor de beste aanbiedingen en deals. Als je nog twijfelt verwijzen we je door naar onze AirPods Pro review. Hierin leggen we uitgebreid uit waarom we zo enthousiast zijn over Apples nieuwe oordopjes.

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 209,-

Vergelijk
Bron: USPTO
Categorieën: Apple, Geruchten
Devices: AirPods, AirPods Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen