‘AirPods de populairste draadloze koptelefoon, maar niet voor het geluid’

18 maart 2019, 8:55
1 min leestijd
‘AirPods de populairste draadloze koptelefoon, maar niet voor het geluid’

Uit een grootschalig onderzoek komen de AirPods van Apple als de populairste draadloze koptelefoon uit de bus. Maar dat heeft maar weinig met de geluidskwaliteit te maken.

Lees verder na de advertentie.

AirPods onderzoek toont populariteit

Onderzoeksbureau Counterpoint Research bracht in de Verenigde Staten de markt van draadloze koptelefoons in kaart, waarbij er alleen gekeken werd naar de ’True wireless’ koptelefoons. Bluetooth-headsets met een kabeltje tussen de twee oortjes tellen dus niet mee, zoals de BeatX van Apple.

AirPods onderzoek

Uit het onderzoekt blijkt dat de AirPods van Apple het meest gewild zijn. Het verschil met de nummer twee en drie is echter klein. De volledige ranglijst is als volgt.

  1. Apple: 19%
  2. Sony: 17%
  3. Samsung: 16%
  4. Bose: 10%
  5. Beats: 6%
  6. Sennheiser: 5%
  7. LG: 4%
  8. Jabra: 2%

AirPods scoorden vooral goed op het gebied van op het gebied van gebruikersgemak, draagcomfort en dat je ze gemakkelijk met je meeneemt. Opvallend genoeg is de geluidskwaliteit met een score van 41 procent de minst belangrijke factor. Wat dat betreft scoort Bose het hoogst met 72 procent.

De toevoeging van een slimme assistent in de koptelefoon blijkt steeds belangrijker te worden voor consumenten. Hierbij worden slimme gehoorapparaten, het vertalen van gesprekken en het registreren van je gezondheid al de belangrijkste factoren genoemd.

AirPods’ grote voorsprong qua verkoopcijfers

Ondanks de relatief kleine voorsprong in het onderzoek, liegen de verkoopcijfers er niet om. Counterpoint stelt dat Apple voor 75 procent verantwoordelijk is voor alle verkochte draadloze koptelefoons in 2018. Dit komt neer op zo’n 35 miljoen exemplaren.

Dat aantal zal naar verwachting verder stijgen als Apple binnenkort de tweede generatie van de AirPods uitbrengt. Deze zouden volgende week maandag al aangekondigd kunnen worden tijdens het eerste Apple-event van 2019. In het onderstaande artikel lees je er alles over.

Lees ook: AirPods 2019: 6 verwachtingen voor de tweede generatie van de AirPods

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu