De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Oeps: ruisonderdrukking AirPods Max werkt minder goed na update

Mike Peek
23 oktober 2022, 11:02
2 min leestijd
Oeps: ruisonderdrukking AirPods Max werkt minder goed na update

De AirPods Max staat bekend om zijn goede actieve ruisonderdrukking. Na een recente firmware-update werkt deze belangrijke functie van de hoofdtelefoon helaas een stukje slechter. Wat is er aan de hand?

Lees verder na de advertentie.

AirPods Max hebben minder goede ruisonderdrukking

Actieve ruisonderdrukking is een zegen voor wie vaak bijvoorbeeld vaak in de trein zit. Je kunt je gemakkelijk onttrekken aan de gesprekjes van je medereizigers en helemaal opgaan in de muziek. De AirPods Max, Apples eerste echte hoofdtelefoon, hád uitstekende ruisonderdrukking. Daar is inmiddels helaas verandering in gekomen.

Online zijn al maanden klachten te lezen dat deze functie na een firmware-update van afgelopen mei minder goed werkt. De website Rtings heeft de zaak onderzocht en bevestigt dat de ruisonderdrukking van de peperdure koptelefoon achteruit is gegaan. Vooral lage tonen worden minder goed geblokkeerd. Dat betekent dat motorgeluiden van een bus of vliegtuig makkelijk door de noise cancellation heen breken.

AirPods Max updaten

Rtings benadrukt dat het om een relatief klein verschil gaat. Wie de AirPods Max niet gebruikte vóór de firmware-update zal waarschijnlijk nog steeds erg tevreden zijn met de ruisonderdrukking. Bovendien is er niets veranderd aan het blokkeren van stemmen en hoge tonen.

Is er een nieuwe AirPods Max op komst?

Waarom Apple precies aan de ruisonderdrukking heeft gesleuteld, is onduidelijk. Het bedrijf heeft nog niet op de commotie gereageerd. Daarom gaan er wilde geruchten dat Apple een nieuwe versie van de AirPods Max gaat lanceren. Door het oude model minder goed te laten werken, zouden gebruikers eerder geneigd zijn om te upgraden.

Dat lijkt ons onwaarschijnlijk, maar het gebrek aan communicatie is op zijn minst onhandig. Hopelijk komt Apple snel met een verklaring.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Lees het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu