Gebruikers AirPods Max klagen over condensvorming in oorschelpen

Mike Peek
3 januari 2021, 10:09
2 min leestijd

Sommige gebruikers van de AirPods Max klagen over condensvorming in de oorschelpen. Dat zou slecht nieuws kunnen zijn voor de levensduur van Apples peperdure koptelefoon.

Lees verder na de advertentie.

‘Condens in AirPods Max zorgt voor problemen’

Meerdere bezitters van Apples nieuwe AirPods Max ervaren problemen met de koptelefoon. Bij langdurig gebruik lijkt er condensvorming te ontstaan in de oorschelpen. Het vocht dat daarbij vrijkomt, druppelt in sommige gevallen door de speakergaatjes heen en komt in de drivers terecht.

Mogelijk heeft dat met het materiaal te maken. De meeste koptelefoons zijn gemaakt van plastic, maar Apple koos voor aluminium. Dat geeft de AirPods Max een luxere uitstraling en zorgt ervoor dat de buitenkant een stuk koeler blijft. Als de oorschelpen warm worden, kan het temperatuurverschil echter wel voor condens zorgen.

Slecht nieuws voor de levensduur

In welke omstandigheden de problemen precies de kop opsteken is nog niet duidelijk. Als je de AirPods Max draagt tijdens het sporten of in een zeer koude omgeving zou condensvorming nog wel te verklaren zijn. De meeste gebruikers lijken echter niets geks te doen met de koptelefoon. Het vocht ontstaat ook als ze gewoon achter hun bureau zitten.

De condensvorming zou slecht nieuws kunnen zijn voor de levensduur van de AirPods Max. Als er regelmatig vocht in het apparaat sijpelt, zal dat op termijn tot storingen leiden. Minstens één gebruiker schrijft dat zijn exemplaar niet meer automatisch reageert als hij hem op zijn hoofd zet.

Als je 629 euro betaalt voor een koptelefoon, zit je natuurlijk niet op dat soort problemen te wachten. Apple heeft nog niet op de berichten gereageerd.

De AirPods Max in een notendop

Apple kondigde de AirPods Max op 8 december 2020 officieel aan. Het is de eerste over-ear-koptelefoon van het bedrijf. Hij moet hetzelfde draagcomfort bieden als de normale AirPods en AirPods Pro, maar dan met een veel betere geluidskwaliteit. Daarnaast heeft de hoofdtelefoon geavanceerde functies als een Adaptieve EQ. Deze audiostand analyseert hoe je de AirPods Max draagt en past de muziekinstellingen hier op aan.

We gaan binnenkort zelf aan de slag met de AirPods Max. In onze review zullen we zeker aandacht besteden aan eventuele condensvorming bij langdurig gebruik. In onze review round-up van de AirPods Max kun je alvast lezen wat internationale media van de koptelefoon vinden.

Het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen