Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Presenteert Apple de AirPods Max 2 op de WWDC? Dit weten we

Maurice Snijders
29 mei 2024, 15:00
2 min leestijd
Presenteert Apple de AirPods Max 2 op de WWDC? Dit weten we

De AirPods Max dateren alweer van 2020. Dit jaar verwachten we de AirPods Max 2, maar presenteert Apple die al op de WWDC? Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Presenteert Apple de AirPods Max 2 op de WWDC?

De AirPods Max heeft de afgelopen vier jaar geen enkele update gekregen. Nu concurrenten zoals de Sonos Ace op de markt verschijnen, vragen veel klanten zich af of Apple een nieuw AirPods Max-model in de maak heeft. Dat lijkt inderdaad het geval te zijn.

Mark Gurman van Bloomberg herhaalde namelijk zijn verwachting dat Apple de AirPods Max 2 aan het voorbereiden is voor een release later in 2024. Toch is de WWDC waarschijnlijk niet het moment dat Apple de koptelefoon gaat presenteren. In het verleden verschenen AirPods vaak tegelijk met de de nieuwe iPhones. Het meest waarschijnlijke moment voor de AirPods Max 2 is daardoor september of oktober van dit jaar.

airpods max 2

Gurman verwacht weinig nieuwe features

Als je grote veranderingen verwacht in de nieuwe AirPods Max, dan word je waarschijnlijk teleurgesteld. Gurman verwacht wel dat de nieuwe versie is voorzien van een usb-c-poort, maar denkt dat er verder weinig verbeteringen naar de koptelefoon komen.

Volgens eerdere berichten komt er wel een aantal nieuwe kleuropties bij. Daarnaast is het waarschijnlijk dat de AirPods Max 2 een H2-chip krijgt om functies mogelijk te maken die momenteel beschikbaar zijn op de AirPods Pro 2. Denk naast een betere geluidskwaliteit aan adaptieve audio, gespreksdetectie, gepersonaliseerd volume en het gemakkelijker aanzetten van Siri.

AirPods Max

Ook de prijs verandert waarschijnlijk niet

Als Apple de nieuwe AirPods Max levert zonder deze functies, die al een tijdje beschikbaar zijn op de AirPods Pro 2, zou dat niet alleen teleurstellend zijn. Het zou ook de hoge prijs van 579 euro niet kunnen rechtvaardigen. Misschien dat Apple in dat geval de prijs verlaagt, maar dat komt in de praktijk zelden voor.

Waarschijnlijker is dat de AirPods Max dezelfde functies krijgen als de AirPods Pro 2, gecombineerd met opladen via usb-c en nieuwe kleuren voor dezelfde prijs. Dat zou een goede optie zijn voor nieuwe kopers, maar niet per se een verleidelijke upgrade voor wie de eerste versie al heeft. Benieuwd wat nu de laagste prijs voor de koptelefoon is? Bekijk de AirPods Max dan in onze prijsvergelijker!

Apple AirPods Max prijzen vergelijken

Nieuw

€ 511,95

Bekijk prijzen

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Via: 9to5mac
Bron afbeelding: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu