De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

iOS 12 verandert AirPods in gehoorapparaten met ‘Live Listen’

Lars Paijmans
6 juni 2018, 9:30
2 min leestijd
iOS 12 verandert AirPods in gehoorapparaten met ‘Live Listen’

Als je het soms lastig vindt om mensen te verstaan, gaan AirPods je vanaf dit najaar helpen. iOS 12 introduceert de Live Listen-functie, die de oordopjes in gehoorapparaten veranderen.

Lees verder na de advertentie.

AirPods Live Listen-functie ontdekt

TechCrunch ontdekte de AirPods Live Listen-functie in de Instellingen van de eerste iOS 12 ontwikkelaarsbèta. Het werkt als volgt. Zodra je de instelling aanzet kun je een iPhone in feite gebruiken als een draadloze microfoon.

Alle audio die de microfoon van de iPhone oppikt wordt live doorgestuurd naar de AirPods. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in een druk restaurant je iPhone bij de persoon tegenover je te leggen, en je hem of haar dankzij je AirPods vervolgens gemakkelijker kunt verstaan.

AirPods Live Listen

Zo lang je binnen het bluetooth-bereik blijft van de iPhone doen je AirPods dienst als gehoorapparaatje. Live Listen werd oorspronkelijk in 2014 geïntroduceerd als een functie voor gehoorapparaten om gebruik te maken van de iPhone-microfoon.

Dit betekent natuurlijk niet dat de AirPods Live Listen-functie een volwaardig alternatief zijn voor een echt gehoorapparaat. Toch kan de functie goed van pas komen voor mensen die geen gehoorapparaat nodig hebben, maar soms wel een beetje hulp kunnen gebruiken om anderen te verstaan.

Later dit jaar beschikbaar met iOS 12

Live Listen met AirPods komt later dit jaar beschikbaar als iOS 12 verschijnt. De deze week onthulde update introduceert wederom een groot aantal verbeteringen en nieuwe functies voor de iPhone en iPad. Voorlopig is de functie enkel te testen voor geregistreerde ontwikkelaars, maar de komende weken zal ook de eerste publieke bèta van iOS 12 verschijnen. Zodra je deze testversie van de nieuwe update kunt installeren, lees je het uiteraard hier. Check ook het onderstaande overzicht om alles te weten te komen over de vernieuwingen die Apple dit najaar introduceert.

Lees ook: Deze 11 kleine iOS 12 functies kende je nog niet

Het laatste nieuws over iOS 12

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen