De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Met dit setje oorbellen raak je geen AirPods kwijt

Rutger Otto
13 oktober 2016, 16:33
2 min leestijd
Met dit setje oorbellen raak je geen AirPods kwijt

Voor iedereen die bang is zijn AirPods te verliezen, zijn deze ludieke oorbellen gemaakt. De kleine netjes vangen de draadloze oordoppen op.

Lees verder na de advertentie.

AirPods kwijt

airpods-kwijt-2

Na de aankondiging van de AirPods werden de draadloze oordoppen van Apple op het internet belachelijk gemaakt. Ze zouden te snel uit je oren vallen, je zou ze snel kwijt zijn en bovendien lijken ze op Oral B-opzetstukjes. 3D-printbedrijf M3D heeft een oplossing verzonnen: oorbellen.

Het is een geinig idee van M3D, de ‘Twisty Earbud Catchers’. Het zijn oorbellen met kleine netjes eraan die zorgen dat de AirPods worden opgevangen. Althans, dat is het idee. Het is maar de vraag of het echt zal werken én je moet er maar mee rond willen lopen. De oorbellen zijn niet te koop, maar het bedrijf heeft de blauwdrukken ervan online gezet, die je gratis kunt downloaden. Heb je een 3D-printer of ken je een plek waar je 3D kunt printen, dan maak je ze zelf.

‘Ze vallen niet snel uit’

Overigens lijkt het gevaar dat de AirPods zomaar uit je oren vallen nogal overdreven. Zo lang je er geen gekke dingen mee doet, blijven ze prima zitten. Dat zegt ook Apple-ceo Tim Cook. “Maak je geen zorgen om AirPods die uit je oren vallen”, benadrukt hij. “Ik heb op loopbanden gestaan, gewandeld en meer dingen die je op een normale dag doet. Door het ontbreken van de draadjes blijven ze nergens achter haken, iets wat regelmatig gebeurde met Earbord. Bij mij is nog nooit een AirPod uit mijn oor gevallen, zelfs niet tijdens het dansen.”

Koop samen een nieuw setje

Mocht je toch onverhoopt een AirPod kwijtraken, dan heeft de Nederlandse startup ‘iLostanAirPod’ een oplossing. Via hun platform zoek je naar anderen die een een linkse AirPod zijn verloren als jij de rechtse kwijt bent of andersom. Je koopt dan samen een nieuw paar AirPods en deelt de kosten. Dan ben je ‘slechts’ 90 euro kwijt aan een nieuwe, in plaats van 180 euro voor een nieuw setje.

Lees het laatste iPhone 7 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen