‘Massaproductie AirPods 2 en iPad 2019 gestart, verschijnt in twee formaten’

Lars Paijmans
14 maart 2019, 9:14
2 min leestijd

Hoewel het Apple-event van 25 maart voornamelijk om Apple Shows draait, zou de massaproductie van de nieuwe iPads en tweede generatie AirPods inmiddels in volle gang zijn.

Lees verder na de advertentie.

iPad 2019 productie gestart

Digitimes schrijft vandaag op basis van anonieme bronnen dat Flexium, Zhen Ding Technology, Compeq en Unitech hun productie hebben opgevoerd. Deze namen zeggen je waarschijnlijk niks, maar hebben stuk voor stuk een band met Apple. Flexium en Zhen Ding maken onderdelen voor de iPad. Compeq en Unitech staan bekend als producent van de AirPods.

Volgens deze bronnen zou Apple van plan zijn om de nieuwe iPads en AirPods rond 25 maart uit te brengen. Als we naar voorgaande Apple-events kijken zou dat geen verrassing zijn: meestal onthult Apple nieuwe producten en zijn deze de week erna al te koop.

iPad 2019 productie

Een ander opvallend gerucht sluit aan bij dit verhaal over de iPad 2019-productie. CoinX, een Apple-bron die in het verleden al vaker vroegtijdige info had over onaangekondigde producten, deelt opvallende informatie over de iPad 2019. Hij stelt dat Apple de iPad 2019 net als de iPad Pro in twee schermformaten uitbrengt.

Een model met een 10,2 inch-scherm en een groter model met een 10,5 inch-display. Omdat de twee formaten zo dicht bij elkaar liggen, ligt het voor de hand dat de twee modellen meer onderlinge verschillen van elkaar hebben, maar daar is nu nog niets over bekend.

Niet tegelijk uitgebracht?

Om het gerucht nog vreemder te maken, stelt CoinX dat Apple de twee tablets niet tegelijk uit wil brengen, maar verspreid over een langere periode. De ‘instap-iPad’ van 10,2 inch zou ongeveer dezelfde prijs hebben als de iPad 2018 van 344 euro. Mogelijk is de grotere variant duurder door het grotere display en extra functies.

Naast de iPad 2019 zou Apple op 25 maart ook een nieuwe iPad mini onthullen. Het belooft dus een leuke tijd te worden voor fans van Apples tablet, al is het nog even afwachten wat het bedrijf er allemaal mee van plan is.

Lees ook: iPad 2019: 6 verwachtingen voor Apples nieuwe instaptablet

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen