Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

AirPods krijgen nieuwe functies in iOS 18 – dit zijn ze

Yannick Chalkiopoulos
11 juni 2024, 12:30
3 min leestijd
AirPods krijgen nieuwe functies in iOS 18 – dit zijn ze

Apple heeft met iOS 18 niet alleen nieuwe functies voor de iPhone aangekondigd, maar ook voor de AirPods! Deze features kun je verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Apple onthult iOS 18

Apple heeft op de WWDC 2024 iOS 18 onthuld! Het gaat om de grootste iPhone-update ooit, door de introductie van Apple Intelligence. Dit is Apple’s nieuwste techniek, waarbij vrijwel alle apps op je iPhone worden uitgebreid met kunstmatige intelligentie. Dat zien we ook terug bij Siri, want de spraakassistent is véél slimmer in iOS 18. En dat is niet alles, want Apple heeft in iOS 18 ook nieuwe functies voor de AirPods aangekondigd.

Lees ook: iOS 18 onthuld: grootste iPhone-update ooit (mét Apple Intelligence)

De oortjes krijgen er een nieuwe manier van bedienen bij, want je kunt vanaf iOS 18 simpelweg ja knikken of nee schudden om antwoord te geven op Siri. Daaraan zien we dat Apple’s spraakassistent veel slimmer is geworden. Met Siri Interactions kun je bijvoorbeeld simpelweg nee schudden als je wordt gebeld, maar niet op wilt nemen. Wel zo handig als je in een ruimte bent, waar je niet hardop kunt praten. Daarnaast komt er in iOS 18 nog een aantal nieuwe functies naar de AirPods.

iCreate WWDC 2024

Kom alles te weten over iOS 18 en meer!

In iCreate 160 lees je alles over de WWDC 2024, en als abonnee krijg je volgende week al toegang tot een exclusieve voorpublicatie. Nu is dus hét moment om een abonnement af te sluiten – tot 42% korting!


siri ios 18 airpods

Stemisolatie komt naar de AirPods

Apple brengt in iOS 18 stemisolatie naar de AirPods, waarmee je stem duidelijker hoorbaar is bij telefoongesprekken. Nu hebben de oortjes daar nog geregeld moeite mee, zeker met harde wind of andere storende achtergrondgeluiden. Vanaf iOS 18 filteren de AirPods omgevingsgeluid weg en wordt je stem meer op de voorgrond geplaatst. Stemisolatie is zo een fijne toevoeging als je vaak belt of spraakopnames maakt met de oortjes.

Daarnaast komt persoonlijke ruimtelijke audio van de AirPods nu ook naar het geluid van games. In iOS 16 bracht Apple de functie al uit, waarmee ruimtelijke audio beter wordt afgemeten op jouw oren. Zo voelt het alsof je middenin een film of serie zit, want het geluid komt van alle kanten en is speciaal voor jou als gebruiker ontworpen. Deze feature is vanaf iOS 18 ook beschikbaar als je games speelt op je iPhone (of iPad) met je AirPods in, zodat je helemaal op kunt gaan in het spel.

gamemodus airpods

Kleine verbeteringen voor de AirPods

In iOS 18 introduceert Apple ook een gamemodus voor de iPhone, waarmee draadloze accessoires nog sneller reageren. Daar horen de AirPods ook bij, dus de oortjes hebben minder last van vertraging in de nieuwe gamemodus. Het geluid van de AirPods loopt daardoor vrijwel gelijk met het beeld dat je ziet bij het gamen. Verder heeft Apple kleine verbeteringen doorgevoerd, zo is in de gamemodus nu ook hoofdtracking beschikbaar bij de AirPods.

Lees ook: Is dit een goed moment om nieuwe AirPods Pro te kopen?

Apple brengt de nieuwe functies helaas niet naar alle generaties van de AirPods. Siri Interactions komt alleen naar de AirPods Pro 2, stemisolatie komt naar zowel de eerste als de tweede generatie van de AirPods Pro. Gepersonaliseerde audio in de gamemodus komt naar de AirPods 3, AirPods Pro (alle generaties) en waarschijnlijk naar de AirPods Max. Krijgen jouw AirPods geen nieuwe iOS 18-functies meer? Bekijk dan hier de beste AirPods 3 en AirPods Pro 2 deals uit onze prijsvergelijkers!

Apple AirPods 3 deals

Apple AirPods 3

€ 174,95

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon

Apple AirPods 3

€ 174,95

1 dag

Bekijk bij Mobiel.nl
Mobiel.nl

Apple AirPods 3

€ 174,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple AirPods 3 prijzen

Apple AirPods Pro 2 deals

Apple AirPods Pro 2

€ 228,95

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon

Apple AirPods Pro 2

€ 233,95

1 dag

Bekijk bij Mobiel.nl
Mobiel.nl

Apple AirPods Pro 2

€ 233,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple AirPods Pro 2 prijzen
Bron: Apple
Bronnen afbeeldingen: Apple, Apple, Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods 3
Apple AirPods 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu