AirPods kunnen straks nog veel meer dankzij iOS 17 (maar er is ook een nadeel)

Yannick Chalkiopoulos
6 juni 2023, 15:56
3 min leestijd
AirPods kunnen straks nog veel meer dankzij iOS 17 (maar er is ook een nadeel)

Er komen in iOS 17 een aantal handige features naar je iPhone, maar dat is niet alles. Ook je AirPods krijgen er nieuwe functies bij, in combinatie met iOS 17! Lees hier welke.

Lees verder na de advertentie.

AirPods krijgen nieuwe functie in iOS 17

Op de WWDC 2023 heeft Apple zoals verwacht iOS 17 aangekondigd. De update brengt veel verbeteringen naar je iPhone, zo wordt de compleet nieuwe Stand-by modus geïntroduceerd en komt de Journal-app naar je telefoon. Ook apps als Telefoon, FaceTime en Berichten worden op de schop genomen in iOS 17.

Lees ook: iOS 17 aangekondigd: heel veel nieuws voor jouw iPhone

Er komen dus veel nieuwe features naar je iPhone, maar dat is niet het enige. Apple heeft namelijk ook vernieuwde functies voor de AirPods aangekondigd. In iOS 17 wordt een volledig nieuwe luistermodus gelanceerd: adaptieve audio. Bovendien leren de AirPods jouw persoonlijke voorkeuren kennen aan de hand van machine learning. Deze functies maken je AirPods nóg beter in iOS 17!

AirPods

1. Nieuwe luistermodus: adaptieve audio

Adaptieve audio is een nieuwe luistermodus voor de AirPods Pro. Met de functie wordt de ruisonderdrukking van de AirPods aangepast op de hoeveelheid geluid in je omgeving. Als je in een lawaaierige ruimte bent zorgt de adaptieve audio ervoor dat ruisonderdrukking meer geluid tegenhoudt.

Dit gebeurt automatisch, zodat je niet continu hoeft te wisselen tussen transparantiemodus en ruisonderdrukking. Zo geniet je in iedere omgeving van het beste geluid, erg handig in de trein of op kantoor bijvoorbeeld. De AirPods herkennen dan vanzelf een luide omgeving.

2. Gepersonaliseerd volume als nieuwe functie in iOS 17

Apple heeft bovendien laten weten dat het machine learning inzet bij de nieuwe functies van de AirPods in iOS 17. Om de persoonlijke audio te verbeteren heeft Apple Gepersonaliseerd volume bedacht. Met deze verbetering leren je AirPods van je omgevingsomstandigheden en je luistervoorkeuren. Zo weten de oortjes straks precies welk volume jij het prettigst vindt in bepaalde omstandigheden.

airpods 3

3. Apple introduceert Gespreksdetectie voor AirPods

Misschien wel de handigste functie die in iOS 17 naar je AirPods komt: Gespreksdetectie. Met deze modus wordt het volume van je AirPods automatisch verlaagd zodra je een gesprek begint. Je oortjes herkennen het dan wanneer iemand tegen je praat, ook met ruisonderdrukking ingeschakeld. Als iemand je dan aanspreekt wordt de stem versterkt, zodat je het meteen hoort.

Lees ook: AirPods opladen: op deze 5 functies moet je echt even letten

Dat betekent overigens niet dat ruisonderdrukking direct wordt uitgeschakeld zodra iemand tegen je praat. De stemmen worden bij Gespreksdetectie wel duidelijk opgepakt door de oortjes, maar irritante achtergrondgeluiden worden nog steeds weggefilterd. Zo hoor je het gesprek dus wel helder én zonder afleidende geluiden. Super handig dus, want zo negeer je niemand meer per ongeluk met ruisonderdrukking ingeschakeld.

nieuwe functie AirPods iOS 17

AirPods kopen

Nu het slechte nieuws. De bovengenoemde functies komen alleen naar de tweede generatie AirPods Pro. Alle andere AirPods krijgen alleen maar ‘verbeteringen voor het schakelen tussen devices’.

Daarom: ben je nog op zoek naar nieuwe oortjes? Dan is dit het perfecte moment om de AirPods Pro 2 aan te schaffen, want de prijs van Apple’s beste oortjes blijft de laatste tijd dalen. De AirPods Pro 2 zijn daarom nu goedkoper dan we ooit gezien hebben. Bekijk de beste deals hier:

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 248,95

Bekijk beste prijs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu