De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple verdient binnen vijf jaar meer aan AirPods dan de Apple Watch’

Lars Paijmans
28 juni 2017, 9:27
1 min leestijd
‘Apple verdient binnen vijf jaar meer aan AirPods dan de Apple Watch’

Een bekende analist vermoedt dat de AirPods in de nabije toekomst meer geld in het laatje brengen dan de Apple Watch. Opvallend, zeker met het oog op de lagere prijs.

Lees verder na de advertentie.

‘Toekomstige AirPods inkomsten overstijgen Apple Watch’

Gene Musters is een vooraanstaand Apple-analist. In een nieuw bericht aan investeerders stelt hij dat de draadloze AirPods straks net zoveel geld opleveren als de Apple Watch. Musters verwacht dit omslagpunt al in 2022 te bereiken.

Dit heeft deels te maken met de huidige populariteit van de AirPods, maar ook naar welke kant de analist denkt dat de oordopjes opgaan. “De komende tien jaar evolueren de AirPods van simpele oordopjes naar augmented audio”, legt hij uit. Deze volgende generatie van de dopjes zou een hogere prijs van rond de 200 euro krijgen, in ruil voor nieuwe functies.

AirPods inkomsten

Musters is niet de eerste analist die een rooskleurige toekomst voor de AirPods schetst. Zo denken anderen ook dat ze met de nadruk op Siri steeds belangrijker gaan worden. Hoe beter de spraakassistent immers wordt, hoe vaker mensen met een tikje op een AirPod het gaan gebruiken.

AirPods nog steeds slecht verkrijgbaar

Daarnaast zijn de AirPods op de eerste plaats ook gewoon een erg populair product. De klanttevredenheid is enorm hoog met een percentage van 98 procent. Dit is vooral te danken aan de manier waarop ze dankzij de W1-chip gemakkelijk te koppelen zijn aan je apparaten. De prijs van 180 euro zou zelfs extra laag zijn voor Apples begrippen, in de hoop nieuwe klanten in het ecosysteem van het bedrijf uit Cupertino te krijgen.

Meer dan een half jaar na de onthulling staat de levertijd nog steeds op zes weken, en hebben ook Nederlandse winkels lange wachtlijsten.

Lees meer over AirPods

Bron: loupventures
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen