De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘AirPods kunnen in de toekomst je gezondheid monitoren’

Bram Lettenmeijer
16 juni 2021, 19:03
2 min leestijd
‘AirPods kunnen in de toekomst je gezondheid monitoren’

De Apple Watch houdt in combinatie met je iPhone je gezondheid al nauwlettend in de gaten. In de toekomst gaan AirPods mogelijk ook een handje helpen, door middel van hun eigen gezondheidssensoren.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: AirPods houden straks je gezondheid in de gaten

Kevin Lynch, vice-president van technologie bij Apple, heeft laten doorschemeren dat AirPods in de toekomst mogelijk hun eigen gezondheidssensoren gaan krijgen. De draadloze oortjes kunnen op die manier worden ingezet om nog meer gezondheidsgegevens aan gebruikers te verstrekken.

De iPhone en Apple Watch bevatten momenteel beide een breed scala aan sensoren, om gebruikers van gezondheidsgegevens te voorzien. Apple maakt daarnaast gebruik van sensorfusie. Dit is een technologie waarbij gegevens van verschillende sensoren aan boord van meerdere apparaten worden gecombineerd. Hierdoor krijgen gebruikers een uitgebreider beeld van hun gezondheid.

In een interview met TechCrunch liet Lynch doorschemeren dat Apple de populaire draadloze headset kan toevoegen aan het proces van sensorfusie. “We werken tegenwoordig al met sensorfusie op sommige apparaten. Ik denk dat er allerlei mogelijkheden zijn met betrekking tot AirPods.” Dat klinkt veelbelovend.

verwachtingen Kuo 2021

Gerucht over AirPods met gezondheidssensoren is niet nieuw

De suggestie van Lynch komt overeen met een rapportage van betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. In de rapportage stelde Kuo onlangs dat Apple in de toekomst gezondheidssensoren in AirPods‌ gaat introduceren.

Ook Mark Gurman van Bloomberg kwam met een soortgelijk bericht. De tweede generatie AirPods Pro krijgt volgens hem “geüpdatete bewegingssensoren met een focus op fitness-tracking”.

Of en wanneer AirPods daadwerkelijk worden omgetoverd tot ware gezondheidsmeesters, moeten we nog even afwachten. Voor nu gebruiken we ze bij iPhoned nog maar gewoon als muzikale hulpjes tijdens een slopende workout.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Dat kan via de website, onze gratis iPhoned-app of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Meer nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu