De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

AirPods-firmware updaten: Apple heeft een app (maar niet voor iedereen)

Piet-Jan Lentjes
13 december 2021, 9:54
2 min leestijd
AirPods-firmware updaten: Apple heeft een app (maar niet voor iedereen)

Apple heeft sinds kort een app beschikbaar gesteld waarmee een firmware-update voor de AirPods handmatig geïnstalleerd kan worden. Jammer genoeg is deze tool alleen beschikbaar voor Apple-technici.

Lees verder na de advertentie.

Airpods-app voor firmware: alleen voor Apple-technici

Apple heeft nu een app of tool om de firmware van AirPods te installeren of te wijzigen. Jammer genoeg is deze app niet voor iedereen beschikbaar. Het tooltje kan alleen gebruikt worden door technici van Apple en medewerkers van officiële Apple repair centers. Met deze tool kunnen ze de firmware bijwerken of vervangen als er iemand problemen heeft met zijn of haar AirPods. Deze speciale tool is beschikbaar voor de AirPods, AirPods Pro, en AirPods Max.

airpods vergelijken uitgelicht

Nieuwe AirPods firmware: zorgt regelmatig voor vragen

De software-updates van AirPods zorgen regelmatig voor vragen, omdat je eigenlijk zelf niet veel kunt doen om de download te starten. Je moet soms gewoon geluk hebben dat je de update meteen krijgt.

Wanneer er een update voor de AirPods beschikbaar is, kun je het beste de AirPods in de oplaadcase stoppen. Vervolgens steek je de oplaadkabel in de case steek je de stekker in het stopcontact. Belangrijk is wel dat je iPhone verbonden is met internet en in de buurt van je AirPods is.

AirPods en iPhone

Tijd voor een officiële AirPods app (voor firmware updates)

Een app zou het een stuk makkelijker maken om bij alle instellingen van de oordopjes te komen. Daarnaast moet er in de app ook een optie komen om een update te installeren (als die beschikbaar is). Vrijwel bij elke nieuwe versie van de AirPods krijgen de oordopjes meer functies of komen er weer wat instellingen bij. Daarom wordt het hoog tijd voor een eigen app! Zo gaaf zou een speciale AirPods-app zijn.

Meer weten over de AirPods?

De AirPods zijn uitgegroeid tot één van de populairste producten van Apple. Wil je meer weten over wat je allemaal met deze oordopjes kunt doen? Check ons overzicht met AirPods tips.

Bron: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen