Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Toekomstige AirPods krijgen mogelijk een feature van de iPod nano

Maurice Snijders
5 juni 2024, 11:30
2 min leestijd
Toekomstige AirPods krijgen mogelijk een feature van de iPod nano

De volgende generatie van de AirPods gaat mogelijk veel meer lijken op de iPod nano. Volgens nieuwe geruchten krijgt de oplaadcase namelijk een nieuwe feature!

Lees verder na de advertentie.

Toekomstige AirPods krijgen een feature van de iPod nano

Apple brengt vaker oude functies weer terug als nieuw. Ontwerpen en productnamen worden geregeld hergebruikt als inspiratie voor nieuwe producten. Zo spelen AirPods en HomePods duidelijk in op de naamsbekendheid van de iPod.

Volgens een patent dat Apple heeft ingediend, gaat het bedrijf mogelijk nog een stap verder met de inspiratie van de iPod. Het ziet er namelijk naar uit dat Apple een AirPods-oplaadcase gaat maken die erg lijkt op een moderne iPod nano.

airpods ipod

Apple’s ambities voor de AirPods-oplaadcase

Sinds de lancering van de eerste AirPods in 2016 heeft Apple regelmatig updates en verbeteringen aangebracht aan de oplaadcase. Er kwam ondersteuning voor draadloos opladen, een ingebouwde luidspreker, een usb-c-poort, Zoek mijn-ondersteuning en nog meer.

In september 2022 diende Apple voor het eerst een patent in voor een AirPods-oplaadcase met een ingebouwd touchscreen, waarmee het doosje erg lijkt op de iPod nano. Volgens de voorbeelden van het patent zou dit display onder meer gebruikt kunnen worden voor:

  • Het bedienen en afspelen van audio;
  • Het communiceren met Siri;
  • Het gebruiken van de Berichten-app;
  • Het bekijken van het weerbericht;
  • Het luisteren naar audioboeken.

Het oorspronkelijke patent is nu bijgewerkt, wat betekent dat Apple nog steeds van plan is om in de toekomst een krachtigere, veelzijdigere oplaadcase voor AirPods te maken.

ipod nano

Een moderne iPod nano

Zoals bovenstaande voorbeelden laten zien, lijkt Apple van plan te zijn om van de AirPods-oplaadcase een moderne versie van de iPod nano te maken. De nano van de zesde generatie leek veel op de tekeningen van het patent.

Het uitrusten van een oplaadcase met een eigen display klinkt misschien een beetje extreem, maar mogelijk probeert Apple de AirPods steeds hoger in de markt te zetten. Dus wie weet, komen er wel AirPods Ultra!

Apple dient veel patenten in, ook voor ideeën die nooit worden uitgevoerd. Het is dus best mogelijk dat er nooit een AirPods-oplaadcase met een iPod-achtig display komt. Maar het zou een interessante manier kunnen zijn om een meer hoogwaardige versie van de AirPods te maken. Het feit dat Apple een update van het patent uitbrengt, is in elk geval een teken dat het idee nog steeds leeft.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5mac
Bronnen afbeeldingen: 9to5mac, 9to5mac, 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu