‘AirPods laden supersnel op met draadloze oplaadcase’

Wouter Nijsen
4 maart 2019, 9:31
2 min leestijd
‘AirPods laden supersnel op met draadloze oplaadcase’

Het lijkt erop dat het verwachte nieuwe oplaaddoosje voor de AirPods niet alleen draadloos laden mogelijk maakt, maar er ook voor zorgt dat de oordopjes enorm snel vol zitten. De AirPods zouden in ongeveer een kwartier van 0 tot 100 procent kunnen opladen in de nieuwe case.

Lees verder na de advertentie.

‘AirPods draadloos opladen gaat erg snel’

Dat meldt Max Weinbach, een technologiejournalist van XDA Developers, op Twitter. Volgens Weinbach laden de AirPods én de nieuwe draadloos oplaadbare in 15 minuten helemaal op. Zijn dus zowel de oordopjes als het oplaaddoosje helemaal leeg, dan zijn ze binnen een mum van tijd weer helemaal vol. Ter vergelijking: met de huidige AirPods-oplaadcase kun je na een kwartier opladen volgens Apple weer drie uur lang muziek luisteren. De oordopjes en het doosje helemaal opladen duurt fors langer.

airpods draadloze oplaadsnelheid

Voor de oplaadsnelheid zou het dus een flinke stap vooruit zijn. Wel zou het nieuwe doosje iets dikker, langer en wat zwaarder zijn dan de huidige case, om zo draadloos opladen mogelijk te maken.

Weinbach meldt verder dat het draadloos opladen van de AirPods gaat via de Qi-standaard. Deze standaard gebruikt Apple ook voor zijn nieuwste iPhones en dat betekent dat je de AirPods-case op vrijwel elke draadloos oplader kunt leggen die nu al met je iPhone werkt.

Release van de nieuwe AirPods(-oplaadcase)

Volgens de laatste geruchten hoeven we niet lang meer te wachten totdat het draadloze oplaaddoosje verschijnt. Mogelijk brengt Apple de case al eind deze maand uit en wordt ‘ie tijdens het eerste event van 2019, dat vermoedelijk op 25 maart plaatsvindt, voor het eerst getoond. Het bedrijf uit Cupertino werkt ook aan volledig nieuwe AirPods, met een aangepast ontwerp, ondersteuning voor het ‘Hé Siri’-stemcommando en verbeterde geluidskwaliteit.

Het is nog de vraag of de tweede generatie AirPods tegelijk met het nieuwe oplaaddoosje worden aangekondigd. Het kan ook zijn dat Apple eerst met de case komt en de vernieuwde oordopjes pas later dit jaar in de winkels legt, maar ze dan wel standaard levert met het nieuwe doosje. Meer weten? Check ook ons overzicht met verwachtingen voor de AirPods 2019.

Volg het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu