‘Nieuwe AirPods-doosje werkt met iedere Qi-oplaadmat samen’

Michel van 't Klaphek
14 augustus 2018, 20:31
2 min leestijd
‘Nieuwe AirPods-doosje werkt met iedere Qi-oplaadmat samen’

Goed nieuws voor AirPods-bezitters. Het nieuwe beschermdoosje kun je namelijk van stroom voorzien met vrijwel alle draadloze opladers, waardoor je niet vastzit aan de AirPower.

Lees verder na de advertentie.

‘AirPods-doosje draadloos opladen zonder AirPower’

Vorig jaar werd het nieuwe AirPods-doosje onthuld. In tegenstelling tot de huidige versie, kun je deze ook draadloos opladen in combinatie met AirPower. Tijdens het Apple-event in september horen we waarschijnlijk hoe duur deze lader wordt, en wanneer hij verschijnt. De oplaadmat is groot genoeg om tegelijk je iPhone, Apple Watch en AirPods-doosje te kunnen opladen.

Volgens Chongdiantou is AirPower echter niet de enige manier om je AirPods-beschermcase op te laden. De Chinese website heeft bronnen in de productieketen van Apple en zegt dat het doosje Qi-gecertificeerd is. Met andere woorden: je kunt de beschermdoos ook van stroom voorzien met een oplader die niet van Apple is.

AirPower

Dit is goed nieuws voor AirPods-bezitters zonder diepe portemonnee. Volgens geruchten gaat AirPower namelijk zo’n 170 euro kosten. Dit is een stuk meer dan je voor draadloze opladers van andere merken betaalt.

→ Ook interessant: AirPlus: Draadloze AirPods-lader voor 16 euro grote hit op Kickstarter

Apple Watch is uitzondering op de regel

Juich echter niet te vroeg. De Chinese website heeft namelijk geen betrouwbare staat van dienst, en daarom moet nog maar blijken of het allemaal waar is. Mocht het gerucht echter kloppen, dan lijkt het erop dat Apple definitief gedag zegt tegen het opleggen van haar eigen oplaadtechniek.

De iPhone 8 (Plus) en iPhone X werken namelijk samen met iedere Qi-lader, waardoor de Apple Watch de uitzondering op de regel wordt. Het slimme horloge kun je namelijk alleen opladen met AirPower omdat het een aangepaste versie van de Qi-standaard gebruikt.

→ Lees ook: Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

Op de hoogte blijven van alle aankondigingen op het Apple-evenement in september? Download dan de iPhoned-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu