Jony Ive baseerde AirPods-design op helmen van Stormtroopers

26 juli 2017, 16:48
2 min leestijd
Jony Ive baseerde AirPods-design op helmen van Stormtroopers

Apple-designer Jony Ive zou zich voor het design van de AirPods hebben laten inspireren door The Dark Side. Apple zou tegelijkertijd ook een inspiratiebron voor Star Wars zijn geweest.

Lees verder na de advertentie.

Een beetje Star Wars in het AirPods-design

In een gesprek met The Wall Street Journal legt Ive uit hoe Star Wars een belangrijke inspiratiebron was voor de AirPods. De wit- met zwarte helmen die Storm Troopers dragen, zouden Ive het idee van het AirPods-ontwerp hebben gegeven.

Hij doelt hiermee ongetwijfeld op de glimmende, witte kleur van de dopjes en het oplaaddoosje. Daarnaast zijn er een paar kleine zwarte accenten op de dopjes te vinden, net zoals op de helmen van de Storm Troopers.

Grappig genoeg is Apple op zijn beurt ook een inspiratiebron voor Star Wars geweest. De kostuumontwerper van Star Wars: The Force Awakens kreeg de taak om het outfit van de Storm Troopers te vernieuwen. Hierbij vroeg hij zichzelf keer op keer af: ‘Hoe kan ik het simpeler maken, wat zou Apple doen?’ Daarnaast zou regisseur J.J. Abrams een suggestie van Jony Ive hebben aangenomen om het lichtzwaard van Kylo Ren ‘ruwer’ te maken, door er continu vonken uit te laten schieten.

Verhuizen naar het Apple Park

Verderop in het interview bespreekt de design-topman het Apple Park, het nieuwe hoofdkantoor van Apple waar het designteam over een paar maanden intrekt. Dit betekent dat het personeel voor het einde van het jaar volledig verhuisd is. De vraag is nu nog of het iPhone 8-event al in het Steve Jobs Theater zal plaatsvinden.

Ondertussen zijn de AirPods nog steeds niet aan te slepen. In de Apple Store moet je minstens zes weken wachten om een setje in huis te halen, terwijl webshops mondjesmaat de draadloze oordopjes op voorraad krijgen. Onlangs bespraken we de kwaliteit van de AirPods in een tweede indruk, waarbij we na maanden dagelijks gebruik ons definitieve oordeel geven over de oordopjes.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu