‘Toekomstige AirPods-case laadt ook iPhone en Apple Watch op’

Lars Paijmans
10 april 2017, 9:15
1 min leestijd
‘Toekomstige AirPods-case laadt ook iPhone en Apple Watch op’

Het witte oplaaddoosje van de AirPods, kan in de toekomst mogelijk meer dan alleen oordopjes opladen. Apple onderzoekt een techniek om met de case ook je iPhone en Apple Watch van stroom te voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Toekomstige AirPods case ook handig voor iPhone?

In de patenten ontdekt door Patently Apple beschrijft Apple een toekomstige versie van de AirPods-oplaadcase. Die ziet er anders uit, omdat hij ook gebruikt kan worden om een Apple Watch onderweg op te laden.

AirPods case

Opvallend genoeg omschrijft Apple de techniek als ‘draadloos opladen’. Dit doet meteen denken aan de iPhone 8, wat dit najaar de eerste iPhone moet worden die je zonder kabel op kunt laden. Handig, want hierdoor heb je in theorie altijd een apparaatje op zak waarmee je een lege iPhone in geval van nood onderweg kunt opladen.

Meer capaciteit en ander ontwerp

Apple stelt in het patent voor dat de AirPods case gebruikt kan worden om naast AirPods, iPhones en Apple Watches ook MacBooks en iPads op te laden. Dit doet vermoeden dat een toekomstige versie heel wat meer capaciteit heeft dan het huidige model. Dit verklaart mogelijk ook het vierkantere design, zodat je er een apparaat op kunt leggen.

Een ander interessant detail gaat over een volgende editie van AirPods. Apple zou eraan werken om het oplaaddoosje waterdicht te maken. Dit doet vermoeden dat je de tweede generatie AirPods misschien in je oren kunt laten zitten als je gaat zwemmen.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen