Poll: Hoe goed is de accu van je AirPods nog?

Lars Paijmans
20 februari 2018, 15:04
2 min leestijd
Poll: Hoe goed is de accu van je AirPods nog?

Op fora verschijnen er steeds meer klachten van AirPods-eigenaren over de teruglopende accucapaciteit van de draadloze oordopjes. Heb jij hier ook last van? Deel je mening in onze poll.

Hoe gezond is jouw AirPods accu nog?

Het is inmiddels alweer ruim een jaar geleden dat Apple de AirPods aan ons voorstelden. De accu van de draadloze oordopjes vul je bij in een handig opbergdoosje, dat je op zijn beurt weer bijvult via een Lightning-kabel. Na de release waren de oordopjes niet aan te slepen, en moesten klanten vaak tot zes weken wachten op een setje. In onze AirPods-review noemden we de oordopjes destijds ‘ongeëvenaard de beste draadloze koptelefoon’.

Lees ook: onze tweede indruk van de AirPods

AirPods accu

Net zoals iedere accu verliest ook het oplaaddoosje na verloop van tijd zijn capaciteit. Hierdoor moet je de case vaker aan een Lightning-kabel hangen, zodat je AirPods weer opgeladen worden. Nu sommige gebruikers ruim een jaar hun AirPods opladen, verschijnen de eerste klachten van gebruikers.

Klachten over teruglopende accuduur

Zij stellen onder meer op de Apple Support-fora en Reddit dat de accucapaciteit van hun AirPods in hoog tempo achteruit holt. Ook op de iPhoned-redactie zijn er genoeg trouwe AirPods-gebruikers. Over het algemeen houden onze AirPods het gemakkelijk een uur of vijf vol, maar de oplaadcase moet inderdaad wel steeds vaker bijgevuld worden.

We zijn daarom erg benieuwd naar jullie ervaringen op dit gebied. Is de accu van jouw AirPods nog steeds goed, of merk je dat hij steeds vaker opgeladen dient te worden? Deel je ervaringen in onderstaande poll.

Zie je de poll niet, klik dan op deze link om je mening te delen.

Naar verwachting brengt Apple binnenkort een nieuwe versie van de AirPods-oplaadcase uit. Deze heeft een lampje op de buitenkant, zodat je ook zonder het openmaken van het doosje kan zien of de accu bijna leeg is. Daarnaast is deze case draadloos op te laden. Wanneer het doosje precies verschijnt, is nog niet duidelijk.

Categorieën: Accessoires, Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen