Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Ook AirPods en andere Apple-accessoires krijgen usb-c’

Koen van Ekeren
16 mei 2022, 11:09
1 min leestijd
‘Ook AirPods en andere Apple-accessoires krijgen usb-c’

De iPhone krijgt volgend jaar waarschijnlijk een usb-c-aansluiting, in plaats van Lightning. Ook Apple-accessoires lijken de sprong naar deze universele poort te maken, waaronder de AirPods en het Magic Keyboard.

Lees verder na de advertentie.

Switch naar usb-c

Dit meldt de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo op Twitter. Vorige week bracht hij naar buiten dat de nieuwste iPhones van 2023 (waarschijnlijk de iPhone 15 genoemd) mogelijk een usb-c-aansluiting hebben.

Zo’n aansluiting heeft veel voordelen, waaronder snellere oplaadsnelheden en een snellere data-overdracht. Een ander voordeel is dat de meeste iPads en de MacBook ook usb-c hebben, net als veel andere apparatuur. Je hebt dan aan één oplader genoeg om ze van stroom te voorzien.

AirPods en andere Apple-accessoires met usb-c

Minder praktisch is dat veel Apple-accessoires nog een Lightning-aansluiting hebben, zoals de AirPods, Magic Keyboard, Magic Trackpad, MagSafe Battery Pack en meer. Maar niet voor lang, suggereert Kuo op Twitter. Ook deze accessoires zouden in de nabije toekomst de switch naar usb-c maken.

Kuo schrijft in zijn tweet ook dat het voor Apple nog te vroeg is om een poortloze iPhone uit te brengen. Dit vanwege de huidige beperkingen van draadloze technologieën en de onvolwassenheid van Apple’s eigen MagSafe-ecosysteem. MagSafe is een techniek waarmee draadloze accessoires magnetisch aan de iPhone 12 en nieuwer worden bevestigd.

Ook Mark Gurman – een andere betrouwbare Apple-analist – heeft nieuws over de usb-c-plannen van Apple. Het bedrijf zou een nieuwe adapter ontwikkelen. Deze adapter laat een iPhone met usb-c werken met accessoires die een Lightning-aansluiting hebben. Je kunt je Lightning-accessories dus blijven gebruiken.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste Apple-geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu