AirPods 3: 7 verwachtingen voor de grote AirPods-upgrade van 2021

Lars Paijmans
25 februari 2021, 15:18
4 min leestijd
AirPods 3: 7 verwachtingen voor de grote AirPods-upgrade van 2021

Spatial Audio, een nieuw design en meer: dit zijn onze verwachtingen van de AirPods 3 die in 2021 worden uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

AirPods 3 verwachtingen

De eerste AirPods kregen in 2019 een kleine upgrade. De AirPods 2 kunnen overweg met “Hé Siri” en het oplaaddoosje kan draadloos opladen.

De écht grote verbeteringen kwamen pas bij de AirPods Pro, toen bijvoorbeeld de geluidskwaliteit er flink op vooruitging. De geruchten wijzen er nu op dat de nieuwe AirPods meer op de Pro-oordopjes gaan lijken. Dit zijn onze AirPods 3-verwachtingen.

AirPods 2021

1. Een nieuw design dat lijkt op de AirPods Pro

Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgen de AirPods 3 een heel ander ontwerp dan hun voorgangers. De oordopjes zouden het design van de AirPods Pro achterna gaan. Dat betekent kortere steeltjes die uit je oren steken en een andere pasvorm dan we van de reguliere AirPods gewend zijn. Ook de oplaadcase wordt in een nieuw jasje gestoken om dit nieuwe ontwerp te ondersteunen.

Het hoesje van de AirPods 3 krijgen volgens Kuo namelijk dezelfde ‘System in Package’-techniek, waardoor het compacter wordt en dezelfde features heeft als de oplaadbare case van de AirPods Pro. Wel blijven de AirPods 3 volgens Kuo gewoon het kenmerkende ‘steeltje’ hebben om ze makkelijk uit je oren te halen.

2. Ondersteuning voor Spatial Audio

Hoewel de reguliere AirPods ook in 2021 geen ruisonderdrukking krijgen zoals de AirPods Pro, zou Apple ze wel uitrusten met Spatial Audio. Deze functie is bedoeld om surround sound mogelijk te maken.

Met de audiotechniek van Apple lijkt het net alsof het geluid om je heen wordt afgespeeld. Video’s en apps die het ondersteunen kunnen zo nabootsen dat audio ver weg of dichtbij klinkt, of uit een specifieke richting komt. Langzaam maar zeker ondersteunen meer apps Spatial Audio, zoals Netflix die onlangs een test is gestart.

3. Verbeterde waterdichtheid

AirPods zijn populaire oordopjes voor tijdens het sporten, omdat ze niet in de weg zitten als je actief aan het bewegen bent. Het probleem is alleen dat ze niet zo waterdicht zijn als sommige concurrerende sport-oordopjes. Dat is lastig, bijvoorbeeld wanneer je veel zweet.

Hopelijk verbetert Apple daarom de waterdichtheid, zodat de oordopjes beter bestand zijn tegen water en zweet. Dit is ook handig voor bijvoorbeeld mensen die in de regen gaan hardlopen.

De AirPods Pro zijn inmiddels zweet- en waterbestendig, een feature die we wellicht terug gaan zien bij de AirPods 3, zeker nu ze het design grotendeels overnemen. Verwacht overigens niet dat je met een gerust hart het zwembad in kunt springen met de Apple-oordopjes in. Zo goed is de waterdichtheid helaas niet.

4. Verbeterde pasvorm dankzij siliconen oordopjes

Een andere functie die de AirPods 3 van de AirPods Pro lenen zijn de siliconen oordopjes. Om de pasvorm te verbeteren, zouden de reguliere AirPods ook met meerdere formaten dopjes leveren. Afhankelijk van de vorm van je oorschelp kun je er dan eentje kiezen die er goed bij past.

De juiste oordopjes kiezen doe je met de pasfunctie die de AirPods Pro introduceerden. Je iPhone speelt een geluid af en jij kunt ondertussen testen hoe goed ze in je oren zitten. Zo werkt deze ingebouwde pasvormtest.

5. Ingebouwde gezondheidssensoren

Techbedrijven houden zich in toenemende mate bezig met gezondheid, zo ook Apple (bijvoorbeeld met de Apple Watch 6). Uit meerdere patenten blijkt dat het bedrijf uit Cupertino van plan is om meerdere gezondheidssensoren in de oordopjes te verwerken.

Je oorschelp is bijvoorbeeld een uitstekende plek om je hartslag te meten. Deze informatie kan vervolgens weer doorgespeeld worden naar je iPhone. Gezondheidssensoren in de AirPods zijn vooral handig voor mensen die geen Apple Watch hebben, want Apples horloge beschikt al over enkele sensoren, zoals een hartslagmeter.

We hebben al een tijdje niets meer over deze functie gehoord, dus we zijn benieuwd of dit daadwerkelijk onderdeel van de AirPods 3 wordt.

AirPods sensoren

6. Ongeveer dezelfde prijs als de AirPods 2

Volgens de meest recente geruchten zou Apple ongeveer dezelfde prijs behouden van ongeveer 150 dollar. Omgerekend zou dat betekenen dat ze voor 170 euro in Nederland verkocht worden.

Dat zou ze net iets goedkoper maken dan de tweede generatie AirPods, die nu nog steeds 159 dollar zonder draadloze oplaadcase kosten. Het gaat hier echter slechts om een gerucht, wat het lastig in te schatten maakt hoe nauwkeurig dit is.

7. Onthulling in de eerste helft van 2021

Wanneer komen de AirPods 3 uit? Hoewel hier nog steeds de nodige onduidelijkheid over is, lijkt de kans het grootst dat de nieuwe oordopjes in de eerste helft van 2021 verschijnen.

Apple heeft al vaker nieuwe AirPods aan het begin van het jaar uitgebracht, dus het zou ons niets verbazen als deze geruchten blijken te kloppen. Houd iPhoned dus goed in de gaten, want hier lees je als eerste als Apple de langverwachte oordoppen officieel onthult.

Lees alles over AirPods op iPhoned

Momenteel kun je twee soorten AirPods kopen. Naast de AirPods 2 verkoopt het bedrijf ook de AirPods Max en AirPods Pro. Laatstgenoemde kwam eind 2019 uit en is op alle vlakken verbeterd en zit boordevol slimme en handige functies, zoals een ingebouwde pasvormtest en meerdere geluidsstanden.

Lees alles over onze ervaringen in de uitgebreide AirPods Max review, of bekijk onderstaande videoreview. Je blijft op de hoogte van de AirPods 3 via de iPhoned-app, onze nieuwsbrief of de website.

Categorieën: Devices, Geruchten
Devices: AirPods Pro, AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

AirPods Pro
AirPods Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's