AirPods 3 verwachtingen: 6 verbeteringen voor de high-end AirPods
Lars Paymans

Nu de AirPods Pro al een tijdje in de winkel liggen, komt er alweer een derde generatie van de instap-AirPods aan. Dit verwachten wij van de AirPods 3.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

AirPods 3 verwachtingen

De AirPods kregen begin 2019 een kleine upgrade met de ondersteuning voor ‘Hé Siri’ en draadloos laden met een nieuw doosje. Toch was het niet de grote stap voorwaarts waar sommigen op gewacht hadden. Deze kwam pas toen de AirPods Pro uitkwamen. Alles lijkt erop dat de derde generatie ook meer op de Pro-versie van de oordopjes gaan lijken. Dit weten we nu al over de AirPods 3.

bluetooth-kwetsbaarheid

1. Noise cancelling

De grote verbetering die de AirPods 3 moet onderscheiden van zijn voorgangers, is de ondersteuning van noise cancelling. Hiermee blokkeer je het omgevingsgeluid, waardoor je bijvoorbeeld minder last hebt van de mensen of voertuigen om je heen. De oordopjes filteren omgevingsgeluid weg omdat één microfoon continu het geluid van buiten controleert, en één microfoon je oor in de gaten houdt. Op die manier wordt continu gecheckt of het omgevingsgeluid efficiënt wordt weggefilterd.

Noise cancelling zorgt er tegelijk voor dat je het volume minder hoog hoeft te zetten om een goed geluid te behouden, en het minder moeite kost om subtiele details in muziek te ontdekken. Deze functie is al te vinden in de AirPods Pro, en het lijkt erop dat de derde generatie AirPods deze functie ook krijgt.

2. Verbeterde waterdichtheid

AirPods zijn populaire oordopjes om tijdens het sporten te gebruiken, omdat ze niet in de weg zitten als je actief aan het bewegen bent. Het probleem is alleen dat AirPods niet zo waterdicht zijn als sommige sport-oordopjes. Door overmatig te zweten kan dat voor problemen zorgen.

Apple zou de waterdichtheid verbeteren, zodat de oordopjes beter bestand zijn tegen water en zweet; ook handig voor mensen die in de regen gaan hardlopen. De AirPods Pro zijn inmiddels zweet- en waterbestendig, een feature dat we wellicht terug gaan zien bij de AirPods 3. Verwacht overigens niet dat je met een gerust hart het zwembad in kunt springen met AirPods in je oren. Zo goed is de waterdichtheid nu ook weer niet.

AirPods 3 verwachtingen

3. Nieuwe kleur

In tegenstelling tot bijna alle producten van Apple zijn de AirPods tot nu toe enkel in het wit te bestellen. Dat geeft de oordopjes een kenmerkend uiterlijk, maar na een paar jaar zou het een fijne aanvulling zijn om bijvoorbeeld ook een zwarte versie in onze oren te kunnen stoppen.

Het zou Apple bovendien een kans geven om deze derde generatie AirPods te onderscheiden van hun voorgangers. Net zoals het bedrijf de iMac Pro met een spacegrijze variant onderscheidt van de reguliere iMac.

4. Gezondheidssensoren

Sporters zonder Apple Watch opgelet: uit verschillende patenten is gebleken dat het bedrijf van plan is om gezondheidssensoren in de oordopjes te verwerken. Je oorschelp is namelijk een goede plek om je hartslag te meten, wat de AirPods na een workout weer door kunnen geven aan je gekoppelde iPhone.

Ook andere sensoren zouden op die manier de AirPods een meerwaarde kunnen geven in de sportschool. Dat is vooral relevant voor mensen die geen Apple Watch hebben waar bijvoorbeeld al een hartslagmeter in verwerkt zit.

5. Hogere prijs

Hoewel de tweede generatie AirPods niet duurder is dan het origineel (tenzij je een draadloze oplaadcase kocht), is de kans groot dat je voor de AirPods 3 wel meer moet gaan betalen. Met alle bovenstaande verbeteringen is dit duidelijk een meer high-end model van de oordopjes.

We verwachten dan ook dat Apple de AirPods 2 gewoon blijft verkopen als deze nieuwe oordopjes op de markt komen. Net als de iPhone 11 en iPhone 11 Pro heb je dan een keuze tussen een instap- en high-end-model. Wat de prijs precies gaat worden is nog onduidelijk, maar wij gokken op een bedrag tussen de 250 euro en 300 euro.

6. Zelfde ontwerp als AirPods Pro

Volgens bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgen de AirPods 3 een heel ander ontwerp dan hun voorgangers. De oordopjes zouden het nieuwe ontwerp van de AirPods Pro achterna gaan. Dat betekent dat ze siliconen opzetstukjes krijgen en ook het hoesje wordt anders.

Het hoesje van de AirPods 3 krijgen volgens Kuo namelijk dezelfde ‘System in Package’ techniek, waardoor het compacter wordt en dezelfde features heeft als de oplaadbare case van de AirPods Pro.

7. Onthulling begin 2021?

Verschillende geruchten spreken elkaar tegen over wanneer we deze AirPods 3 kunnen verwachten. Eerst werd gedacht dat de AirPods vorig jaar al werd gelanceerd, en later gingen er geruchten dat ze dit jaar zouden verschijnen. Nu lijkt het er echter op dat we de AirPods 3 pas begin 2021 kunnen verwachten.

Daarmee geeft het bedrijf de AirPods Pro wat meer maanden om het nieuwste model te zijn, en is er ook begin 2021 weer iets extra’s om naar uit te kijken voor Apple-liefhebbers.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.